mitrorepo Parempi maailma on mahdollinen, kun rakennamme sen yhdessä.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 49 min 11 s sitten

Donald Trump: ”Huawei on jotain erittäin vaarallista” – väläyttää uutta diiliä Kiinan kanssa

1 tunti 7 s ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhui eilen toimittajille Valkoisessa talossa ja kommentoi Huaweita ja Kiinan kauppasotaa hieman uusin äänenpainoin.

”Huawei on jotain erittäin vaarallista”, hän sanoi muun muassa CNN:n ja Fox Newsin mukaan. ”Kun katsotte mitä he ovat tehneet turvallisuusnäkökulmasta, asevoimien näkökulmasta. Erittäin vaarallista.”

Leijonat kaatoi Ruotsin jatkoajalla! – välierissä vastassa Venäjä

8 tuntia 48 min ago

Suomi teki yhden jääkiekkohistoriansa kovimmista tempuista torstaina, kun se pudotti Ruotsin jatkosta MM-kisojen puolivälierässä. Päävalmentaja Jukka Jaloselle voitto meni uran makeimpien joukkoon.

Jalonen esiintyi ennen Ruotsi-ottelua uhmakkaana median edessä ja uskalsi rohkeasti puhua voitosta. Jalonen tiesi jotain Ruotsin pelistä ja suunnitelma onnistui täydellisesti.

Venäjä pehmitti amerikkalaiset – tunnelma kuin Moskovassa

23.5.2019 21:32

Yhdysvaltojen NHL-tähtien taival jääkiekon MM-kisoissa päättyi puolivälieriin. Venäjä voitti amerikkalaiset Bratislavassa torstaina 4-3.

Yhdysvallat oli avauserässä helisemässä. Venäjä siirtyi 2-0 -johtoon. Brady Skjein kavennusmaali aloitti amerikkalaisten takaa-ajon, joka ei lopulta riittänyt.

- Ei ollut paras startti pelille, kun jouduimme heti tappioasemaan. Teimme hyvää työtä taistelemalla peliin mukaan, mutta emme onnistuneet tasoittamaan. Hyvin turhauttavaa, Skjei sanoi Sport Contentille.

Kanada otti revanssin Sveitsistä – draamaa riitti

23.5.2019 20:38

Kanada otti maukkaan revanssin Sveitsistä jääkiekon MM-kisoissa, kun se kaatoi maan puolivälierässä 3-2-lukemin jatkoajalla. Viime vuonna Sveitsi pudotti Kanadan pronssiotteluun välierissä.

Kanadan tasoitus tuli dramaattisesti vasta sekunti ennen varsinaisen peliajan loppua.

- Uskomatonta, että aikaa oli vielä riittävästi kellossa. 10 sekuntia aiemmin (Jonathan) Marschessaultilla oli täysin tyhjä maali, mutta hän ei onnistunut. Meillä oli omat paikkamme tänään ja jatkoajalla saimme huikean onnistumisen, Kanadan NHL-puolustaja Thomas Chabot puhalteli ottelun jälkeen.

Björn Wahlroos hallitusneuvotteluista: ”Kansaa voi lahjoa kansan omilla rahoilla”

23.5.2019 18:35

Talousvaikuttaja Björn Wahlroos esiintyi torstaina Helsingissä Suuri Osakesäästäjäpäivä -sijoitustapahtumassa. Wahlroos viittasi esityksensä aikana Helsingin Säätytalolla meneillään oleviin hallitusneuvotteluihin.

Wahlroos siteerasi esityksessä ranskalaista filosofia Alexis de Tocquevillea (1805-1859).

”De Tocqueville sanoi aikoinaan, että Yhdysvallat pysyy koossa niin kauan, kun poliitikot ymmärtävät, että kansaa voi lahjoa kansan omilla rahoilla”, Wahlroos sanoi ja täsmensi vielä:

Yhteisöverolle koko EU:n laajuinen minimi? – ”Suomessa ei koskaan nähdä Googlea, Amazonia tai Facebookia”

23.5.2019 18:16

EU:n tasoinen yhteisövero puhutti Uuden Suomen ja Eurooppalaisen Suomen järjestämässä eurovaalipaneelissa Kotkassa tänään torstaina. 

Suurin osa panelisteista kannatti sitä, että yhteisöveroon tulisi koko EU:n laajuinen minimitaso, mutta jäsenmaat voisivat itse asettaa myös sitä korkeamman tason.

Antti Rinne: Verotusratkaisut edenneet selvästi – ”Nyt käydään läpi yritys- ja omaisuusverotus”

23.5.2019 17:12

Hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne sanoo, että tänään hallitusneuvotteluissa on sote-ratkaisun ohella kuultu esimerkiksi verotustyöryhmän esitystä veroratkaisuista.

”Verotuksessa on tällä hetkellä muut paitsi yritys- ja omaisuusverotus käyty läpi. Tiedetään, mimmoisia elementtejä voidaan liittää verotukseen tulevaisuudessa”, Rinne sanoi Säätytalolla.

Li Andersson: Uusi sote-sopu on juuri sitä, mitä halusimme – ”Ei mitään yksityistämiseen pakottavaa”

23.5.2019 16:36

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto ovat tyytyväisiä siihen, että hallitusneuvottelupuolueiden uudessa sote-linjauksessa ei ole mukana laajaa valinnanvapautta.

Andersson sanoi olevansa tyytyväinen siihen, että sopu saatiin aikaiseksi.

Ex-puheenjohtaja: PS-Nuorissa jyllää pimeys, kaiken takana on Suomen Sisu – ”Emme ymmärtäneet, millaisesta voimasta on kyse”

23.5.2019 15:36

Perussuomalaisten Nuorten entinen puheenjohtaja ja Sinisen tulevaisuuden ex-kansanedustaja Simon Elo kokee, että pimeys on vallannut PS-Nuoret.

Kyse on PS-Nuorten syrjiviksi koetuista kannanotoista, joiden yhteydessä on puhuttu ihmisiä ihonvärin perusteella arvottavasta etnonationalismista. Simon Elo liittää etnonationalistit vahvasti Suomen Sisu -järjestöön.

”Tämä riittää tästä” – PS-Nuorten puheenjohtaja vastaa kuvakohuun

23.5.2019 15:18

Perussuomalaiset Nuoret katsoo laajaan keskusteluun nousseen tviitin olleen kömmähdys järjestön viestinnästä vastaavalta varapuheenjohtajalta.

Tviitissä oli kuvakaappaus Euroopan parlamentin tekemästä Facebook-mainoksesta, jossa oli tummaihoinen perhe ja kehotus äänestää eurovaaleissa. Perussuomalaiset höysti mainosta omalla saatetekstillään ”Äänestä Perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

Hurjistus leviää kokoomuksessa: ”Kepu vie Antti Rinnettä ja kovaa – Suomelle kalliiksi tuleva huomenlahja”

23.5.2019 15:04

Todennäköisessä oppositiopuolue kokoomuksessa on suorastaan hurjistuttu tulevan Antti Rinteen hallituksen sote-ratkaisusta.

Kokoomuslaisia hiertää se, että keskusta on saamassa tahtonsa läpi maakuntamallinsa kanssa. Juha Sipilän (kesk) hallituksen sote-yrityksessä keskustan maakuntamalli ja kokoomuksen ajama laaja valinnanvapaus oli naitettu yhteen.

Uutta tietoa Rinteen hallituksen sote-ratkaisusta – Hyvästit laajalle valinnanvapaudelle

23.5.2019 14:21

Valtioneuvoston kanslia tiedottaa nyt tarkemmin hallitusneuvottelupuolueiden puheenjohtajien linjausta sote-uudistuksesta. Hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne valotti jo aiemmin tänään uutta sote-ratkaisua. LUE LISÄÄ: Antti Rinne valotti uutta sote-ratkaisua – Maakunnat, päävastuu julkisella sektorilla, rahoitusmalli kaikkien puolueiden valmisteluun

Vihreissä ja vasemmistossa kannatusta EU-veroille, perussuomalaiset vastustavat jyrkimmin – ”Tiettyjä haittaveroja”

23.5.2019 10:35

Vihreiden ja vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaiden joukossa on muita enemmän haluja antaa EU:lle suora oikeus kerätä veroja jäsenmaidensa kansalaisilta.

Tämä selviää ehdokkaiden Alma Median vaalikoneeseen antamista vastauksista.

Katso jutun lopussa vaalikeskustelu, jonka Uusi Suomi järjesti yhdessä Eurooppalainen Suomi ry:n kanssa. 

Työllisyys yhä kasvussa – nyt 72,4%

23.5.2019 09:43

Työttömyysaste oli huhtikuussa 8,0 prosenttia eli 0,5 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus. Työllisyysasteen kausivaihtelusta tasoitettu trendi oli 72,4 prosenttia ja työttömyysasteen trendiluku 6,6 prosenttia.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista oli huhtikuussa 71,2 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 70,1 prosenttia.

Työttömiä oli 220 000, mikä oli 14 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työllisiä oli puolestaan huhtikuussa 28 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työllisiä oli huhtikuussa 2 520 000 (virhemarginaali ±35 000).

Antti Rinne valotti uutta sote-ratkaisua – Maakunnat, päävastuu julkisella sektorilla, rahoitusmalli kaikkien puolueiden valmisteluun

23.5.2019 09:26

Sote-uudistus toteutetaan 18 perustettavan maakunnan pohjalle niin, että päävastuu sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotannosta on julkisella sektorilla. Kaikki puolueet osallistuvat neuvotteluihin ”verotuksen ja monikanavarahoitusmallin” selvittämiseen, sanoo medialle hallitusneuvottelujen vetäjä, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

”Me olemme nyt tästä soten hallintomallista saatu ratkaisu. Se on itsehallintoalue, jota kutsutaan maakunnaksi”, kertoo Rinne.

”No huhhuh!” – Ylen uusi gallup yllätti Maria Ohisalon

23.5.2019 08:54

Kokoomus on Ylen tuoreen kyselyn mukaan suosituin puolue sunnuntaina käytävissä eurovaaleissa. Kokoomusta kannattaa nyt kyselyn mukaan 19,7 prosenttia kantansa kertoneista vastaajista.

Toiseksi suosituin puolue on vihreät (17,2%) ja kolmantena perussuomalaiset (17,0%). 

Ministeriöltä vaaditaan kovia otteita PS-Nuorten 115 000 €:n potin suhteen: ”Mielleyhtymää 30-luvun Eurooppaan ei voi välttää”

22.5.2019 19:58

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Tuomas Tikkanen vaatii perussuomalaisten nuorisojärjestöjen avustuksista vastaavalta toimitusministeriltä Sampo Terholta (sin) selvitystä Perussuomalaisten Nuorten toiminnasta ja sen edellytyksistä nuorisojärjestöjen valtionapuun.

“Vaikuttaa siltä, että perusteet tukien jäädyttämiselle tai takaisinperintään ovat vahvat. Perussuomalaiset nuoret ovat rikkoneet nuorisolain mukaisia kriteerejä avustuksen ehdoille. Ministeri Terhon on pikimmiten käynnistettävä asiasta tarkentava selvitys”, Tikkanen vaatii tiedotteessaan.

Tivi:Helsingin opetusviraston 9 miljoonan kavalluksen oikeuskäsittely venyy –”Joudutte varmaan kysymään syksymmällä”

22.5.2019 19:26

Syytteiden nostaminen koulujen it-laitteiden katoamisesta epäiltyjä Helsingin opetusviraston entisiä työntekijöitä vastaan venyy, Ti

Matteo Salvinin raju maahanmuuttoon liittyvä ehdotus sai hallituksen takajaloilleen - ”Näin ei voi jatkua”

22.5.2019 18:50

Italian sisäministerin ja äärioikeistopuolue Legan puheenjohtaja Matteo Salvini on saanut osakseen ankaraa vastustusta hallituskumppani Viiden tähden liikkeestä ja pääministeri Giuseppe Contelta.

Salvini haluaa saada Italian rannikolle tulevat siirtolaislaivat suoraan sisäministeriön määräysvallan alaisiksi. Ehdotus on johtanut niin laajaan eripuraan, että Conte on keskiviikkona pyytänyt presidentti Sergio Mattarellaa puuttumaan asiaan.

HJK antoi pakon sanelemat potkut – seurajohdon uskottavuus nyt puntarissa

22.5.2019 18:22

Jalkapallon Veikkausliigassa pahasti rämpinyt HJK tiedotti keskiviikkona vaihtaneensa valmentajaa. Mika Lehkosuo saa potkut ja hänet korvaa Rovaniemen Palloseuraa valmentanut Lehkosuon entinen ”oppipoika” Toni Koskela.

Lehkosuo ehti valmentaa HJK:ta viiden vuoden ajan. Seura voitti Lehkosuon komennossa Suomen mestaruuden 2014, 2017 ja 2018 sekä Suomen Cupin 2014 ja 2017. Syksyllä 2014 HJK eteni Lehkosuon komennossa myös Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, mikä suomalaisessa futiksessa on kova juttu.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat