mitrorepo Parempi maailma on mahdollinen, kun rakennamme sen yhdessä.

Väärin vai oikein?

  • Äänestikö kansa väärin vai oikein, silloin vai nyt?
    Äänestikö kansa väärin vai oikein, silloin vai nyt?

Kerroin avoimesti ennen vuoden 2009 EU-vaaleja, mitkä tahot olivat pyytäneet minua asettumaan ehdolle.

 

Osasin varautua kritiikkiin ehdokkuudestani. Yritin viestittää, ettei idea ehdokkuudestani ollut yksistään minun.

 

Viestini ei mennyt perille. Minua ei uskottu.

 

Noissa vaaleissa ehdolle asetettiin vielä ns. julkkisehdokkaita tarkoituksena äänten kerääminen. Minut nimettiin ainoaksi läpimenneeksi julkkikseksi. Sittemmin tosin kaksi julkkistoimittajaakin pääsi nousemaan parlamenttiin.

 

Julkisuus herkutteli sillä disinformaatiolla, mitä kirkko sille minusta tarjosi. Puolue pidättäytyi puolustamasta kansalaisoikeuksiani ja kritisoimasta kirkkoa.

 

Valitettavasti, kaikkien yllätykseksi ja kenenkään sitä pyytämättä sain huikean äänisaaliin.

 

Professori Matti Klingeä siteeraten oli yllättävää, että politiikan ulkopuolelta tulleena selätin kaikki demarien puoluekoryfeat. Poliittisena barbaarina olin outo lintu myös kommentaattoreille.

 

Menestyksestäni iloitsivat vain äänestäjät. Minä taas menetin lähes kaiken tämän yhden pätkätyön tähden.

 

Valinnastani tuli puolueelle epävirallinen ongelma. Se sai sisään vain yhden oikeaoppisen perusdemarin. Siitä sitä pilkattiin.

 

Puolueen ohella myös muita tahoja alkoi kaduttaa. Miksi hänet valittiin? Oliko väärä äänestystulos julkisuuden vai kirkon syy?

 

Jos sotkin edelliset vaalit, teinkö niin nyt jo toistamiseen?

 

Julkkisehdokkaina oli tällä kertaa mukana vain Ylen ja Hesarin toimittajakaksikko sekä pari monitoimijaa.

 

Korkeatasoinen ehdokasasettelu komissaareista ministereihin kertoi siitä, että puolueet olivat oppineet edellisestä kerrasta. EU-vaaleista oli jälleen tullut tärkeät.

 

Viimekertainen tulos ja lähestyvät eduskuntavaalit saivat puolueet taistelemaan nyt tosissaan omista äänestäjistään. Siinä onnistuttiin. Liikkuvia ääniä ei kellään ollut enää varaa menettää muille.

 

Demarit tosin keskittivät voimansa oman ikääntyvän äänisaaliinsa täsmä- ja uusjakoon menettäen siinä ohessa lainasaatavansa edelliseltä kertaa. Ei kannettu vesi kaivossa pysy, jos reikiä ei tilkitä tuhdisti. Vanhassa vara parempi?

 

En siis epäonnistunut ainakaan kaikessa.

 

Oli hupaisaa seurata, kuinka moni stressasi vaalituloksesta enemmän kuin minä itse.

 

Käteen jäi muun ohella vielä rivikansanedustajan keskimääräinen äänisaalis EU-vaaleissa. Pappi onnistui selättämään piispan.

 

Pohjanoteerauskaan en ole: Jörn Donner sekä ex-pääministeri Jäätteenmäki ohittavat pappiparan menetettyjen äänten määrässä kautta näiden ja aiempien EU-vaalien.

 

Eli menikö lopultakaan mikään väärin vai oikein silloin tai nyt?

 

Syyllistää ei saa ainakaan kansaa. Se valitsee ja vapahtaa, kenet se haluaa.

 

Mitro Repo

Pastori ja kohta entinen Euroopan parlamentin jäsen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Suosittelen pyrkimistä eduskuntaan. Siellä nimittäin "paimennettavia" riittää jos nykyinen hurlumhei impivaaralaisuus edelleen jatkuu. Toki Mitron kansainväliselle kokemukselle ja näkemykselle olisi tilaa eduskuntatyössä muutenkin.

Antti Jokinen

Ai miksi, mitäs ihmeellistä Repo on saanut aikaan muutamaa naivia blogia lukuunottamatta täällä puheenvuorossa. Ainakaan minulle ei tule mielee, mutta valaiskaa toki. Kertokaa vaikka 3 teidän mielestänne suurinta saavutusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Repo teki Brysselissä tv-ohjelman jossa paistoi kalaa suolapedillä, olkoon se numero yksi.

Toinen on se, että pysyi siellä, eikä hinkunut mihinkään muualle.

Kolmas uroteko oli blogikirjoitus Ukrainan tilanteesta.

Neljäs on tietty nämä menneet vaalit, johon osallistui kuuliaisesti luullen, että noilla kolmella ensimmäisellä asialla saa uusittua kansansuosionsa.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #11

Odotan vielä Turusen ja Vihavaisen kommentteja.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo joo jooojust ja son semmosta peliä, jonka läpi ei näe milhän. Ja se, ettei meile kerrota toimittajien toimesta mithän sieltä Eurostoliiton päättäjäinstansseista, son luvatonta. Rakkaudellisia politiikkoja aina tarvittaan, son puolueelle sama, jos on hyvä ehokas.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miten minulle tulee nyt juuri mieleeni tarina miehestä joka kätki leiviskänsä maahan.

Kun hän sai kuulla miten toiset olivat leiviskäänsä hoitaneet, hän oli äimänkäkenä, kuten pastori Mitro Repo tänään avauksessaan.

Kaikki on vain elämää, elämä on matka ja matkalla voi sattua mitä tahansa. Hyvää kesää kaikille tasapuolisesti.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos omasta puolestani ja joka päivä on hyvä päivä, minustaki ja kaikki otama myötämielellä vasthaan, senko elämä sannoo ei ja senko se sannoo joo.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos työstäsi! Jos SDP:n puoluekokous olisi ollut eurovaalien jälkeen, ehkä äänimääräsi olisi ollut toinen. Nyt puolueen suunta näytti monille kovin hämärältä. Huomasin kyllä, että sinulle oli tapahtunut melkein samoin kuin Paavo Lipposelle presidenttivaalien aikana: omat eivät tukeneet tarpeeksi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oliko äänestystulos väärä? Ainakin minä äänestin oikein.

Tervetuloa työttömien joukkoon ja pitämään ääntä työttömyydestä. Meitä on puoli miljoonaa, et ole yksin.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Kun Mitro otti välimatkaa kirkkoon lähteäkseen EU-ehdokkaaksi, arkkipiispa toivotteli Mitron takaisinkin ja että ovet ovat avoinna.
Joten työpaikka olisi tarjolla, ellei Mitro ole polttanut tai polta siltojaan, tai joutunut niin maallisen elämän lumoihin, ettei haluakaan takaisin hoitamaan sieluja.

Ammatinvaihdos takaisin papiksi ei olisi suuri muutos, sillä niin papit kuin poliitikot ovat sielunhoitajia.
Ero on vain siinä, että papit yrittävät hoitaa seurakuntalaisten sieluja heidän edukseen, mutta poliitikot yrittävät vaikuttaa vaalikarjan sieluihin omaksi edukseen.

Käyttäjän Aristotellus kuva
Tomi Salonen

Punnitaanko onnistumiset politiikassa vaalituloksista vai vaalien väliin jäävältä ajalta?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Julkisuus herkutteli sillä disinformaatiolla, mitä kirkko sille minusta tarjosi. Puolue pidättäytyi puolustamasta kansalaisoikeuksiani ja kritisoimasta kirkkoa."

Katkeruutta ilmassa.
Kirkko siis syötti Mitrosta väärää tietoa julkisuuteen.
Mitä tai millaista väärää tietoa se oli, ja mitä kansalaisoikeuksia rikottiin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Viime vaalien alla omilla sivuilla oli Mitro mediassa, pitkä lista TV- ja radioesiintymisiä sekä lehtiartikkeleita. Nyt sitä ilmaista mainontaa ei ollut ja kansan muisti on lyhyt.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kerronpa oman näkemykseni miksi Isä Mitron ura EU-poliitikkona katkesi. Se katkesi Ihmis- ja Perusoikeuksien puutteeseen!

Marraskuussa 2011 YLE:n A-studio ohjelmassa Isä Mitroa syytettiin naisten ahdistelusta, näitä syytteitä ei yksilöity mitenkään, jotta hänelle olisi annettu rehellinen ja oikeudenmukainen mahdollisuus saada tietää kuka tarkalleen syytti ja mistä, sekä vastata esitettyihin syytteisiin asianmukaisesti!

Yleissopimus ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi.

Artikla 6
Oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin
3. Jokaisella rikoksesta syytetyllä on seuraavat vähimmäisoikeudet:
a) oikeus saada viipymättä tieto häneen kohdistettujen syytteiden sisällöstä ja perusteista hänen ymmärtämällään kielellä;
b) oikeus saada riittävästi aikaa ja edellytykset valmistella puolustustaan;
c) oikeus puolustautua henkilökohtaisesti tai itse valitsemansa oikeudenkäyntiavustajan välityksellä, ja jos hän ei itse pysty maksamaan saamastaan oikeusavusta, hänen on saatava se korvauksetta oikeudenmukaisuuden niin vaatiessa;
d) oikeus saada kuulustella tai kuulustuttaa todistajia, jotka kutsutaan todistamaan häntä vastaan, ja saada hänen puolestaan esiintyvät todistajat kutsutuiksi ja kuulustelluiksi samoissa olosuhteissa kuin häntä vastaan todistamaan kutsutut todistajat;

Isä Mitroa vastaan esitettiin törkeitä syytteitä valtiollisen TV-kanavan ajankohtaisohjelmassa, jossa hänen Ihmis- ja Perusoikeutensa eivät toteutuneet ja tällä todellisuudessa tuhottiin Isä Mitron EU-poliittinen ura!

Aikaisemmin saman kohtelun ovat kohdanneet kuusi mieskansanedustajaa, joita syytettiin eduskunnassa tapahtuneista naisten ahdisteluista samalla lailla. Julkisesti ja ilman syytteiden yksilöimistä ja mahdollisuutta saada tietää kuka syytti ja mistä. Näin heiltä myös evättiin mahdollisuus asianmukaiseen puolustautumiseen julkisesti esitettyjä syytteitä vastaan.

Näiltäkin kuudelta mieskansanedustajalta katkesi edustajanura seuraaviin vaaleihin, aivan kuten Isä Mitroltakin! Siis julkisesti esitettyihin törkeisiin syytteisiiin, joihin ei ole ollut mahdollisuutta puolustautua asianmukaisesti!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Naisilla on valta miehiin nähden hyvin monella tapaa.

Jopa sellainen ihminen jolla periaatteessa on naisiin korkeintaan sisarellinen suhde, kuten isä Mitro, voidaan naisellisin konstein tuhota.

Sama on ollut monen miehen turmio, ja tulee vielä olemaan.
Jotkut vain jaksavat aina nousta, kuten Kanerva.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kanervalla on kuitenkin ollut aina mahdollisuus saada tietää kuka syytti ja mistä, sekä vastata syytteisiin asianmukaisesti. Siksi Kanervan poliittista uraa ei ole kyetty tällä tavoin tuhoamaan!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Jatkaisin vielä vähän aiheesta!

Otin eräässä aiemmassa blogissa joka käsitteli samaa asiaa, oman näkemykseni esille. Eräässä vastauksessa eräs vastaaja esitti että näiden nimettömien syytteiden takana saattasivat olla jotkut Liisa Jaakonsaaret. No nyt näiden EU-vaalien jälkeen tilanne meneekin mielenkiintoiseksi. Koska jos näiden Isä Mitrosta tehtyjen nimettömien syytteiden takana tosiaankin on ollut Liisa Jaakonsaari tai häntä lähellä olevat tahot!

Jaakonsaarihan pääsi läpi EU-parlamenttiin demareiden listoilta, kun taas Isä Mitro joka edellisissä EU-vaaleissa oli demareiden äänikuningäs, ei päässyt läpi näiden nimettömien syytteiden takia! Eli jos kyseessä on ollut Liisa Jaakonsaari tai häntä lähellä olevat tahot, on kyse törkeästä poliittisesta pelistä Isä Mitroa vastaan!

Mielestäni asia pitäisi tutkia alusta loppuun, näin törkeällä Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuudella ei pitäisi saada EU-parlamentissa paikkaa! Tällaista ei kertakaikkiaan pitäisi suvaita!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö aivan tavallinen pastorin tehtävä olisi kuin paluuta kirkon helmaan niihin tehtäviin, joihin Isä Mitro on alunperin valmistatunut?
Piipahdus maallisemmissa kansainvälisissä tehtävissä voi olla avuksi kirkossakin, kun maahan tulee kulttuurisia variaatioita.
Tervetuloa takaisin ortodoksikirkon palvelukseen.

Mikael Kerokoski

" Minä taas menetin lähes kaiken tämän yhden pätkätyön tähden."

Luin tekstin useampaan kertaan mutta minulle jäi epäselväksi nämä menetykset? Menikö virka? Urheiluauto? Vuosikertaviinit happani? MeNaiset ei enää haastattele?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Isä Mitro on vakavasti otettava ortodoksipappi. Sen vuoksi kehitän häntä nyt olemaan hyvin vakavasti rippipappina kahdelle ortodoksille eli Johan Bäckmanille ja Juha Molarille. He kaipaavat syvästi oikeaa oppi-isää.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Nautin lukea itseironiaa, joka kumpuaa Mitrolla suoraan sydämmestä.

Maapallo ei lopu Euroopan ulkorajoihin. Katsotaan mistä tahansa suunnasta se palaa aina lähtöpisteeseen.

Mitro olit politiikan väriläiskä, tähdenlento ihan mikä vaan, mutta piristävä sellainen.

Toimituksen poiminnat