mitrorepo Parempi maailma on mahdollinen, kun rakennamme sen yhdessä.

Kannabis 2.0

 

 Ällistyin, kun blogini kannabiskysymyksestä herätti koko Suomen unestaan. Lähes kaikki maan lehdet kirjoittivat siitä vähintään nettiversioissaan. Ja keskustelu ei taida laantua.

 

Aihe on arka. Jotkut ihmettelivät, miksi tartuin siihen. Mutta mitään apologiaa en aio esittää! Kansainvälisiin tehtäviin lähetettyjen suomalaisten on ajoissa ja rohkeasti tuotava vaikeatkin asiat maailmalta kotimaiseen keskusteluun. Kuunneltava, puhuttava, varoitettavakin. Myötäily ja aiheeton paheksunnan pelko ei ole selkärankaisen toimintaa.

 

Kaikki maailmalla tapahtuva ja pian eteemme tuleva ei ole miellyttävää, siksi on varauduttava. Sanon suoraan, että huumeiden puolestapuhujaa minusta ei saa. Pappina olen nähnyt paljon huumeiden tuomaa kärsimystä. Jopa omaa perhettäkin se on kohdannut. Tiedän erittäin hyvin, mistä puhun.

 

Ehdotin siis, että maailmalla leviävään kannabiksen laillistamisaaltoon varauduttaisiin meilläkin ajoissa. Johan presidentti Obamakin vähätteli kannabiksen haittoja. Tavalla tai toisella asia tulee eteemme lähivuosina.

 

Ehdotin, että jos ja kun asia tulee eteemme, nyt vielä laillinen huume vapautettaisiin korkeintaan hallitusti, valtion monopolina. Ei kertarytinällä K-kauppaan! Onhan alkoholikin meillä vapautettu jo vuonna 1932, mutta vieläkin valtio sääntelee sen myyntiä.

 

En siis ajanut minkään aineen laillistamista, vaan asiallista varautumista. Ilahduin siitä kypsyydestä ja rauhallisuudesta, jolla suomalaiset ovat keskusteluun liittyneet. Vain pari harvaa on nimitellyt minua kannabismunkiksi ja hamppupapiksi, etsinyt Raamatusta mainintoja kannabiksesta tai värikkäästi kuvaillut, kuinka sätkä kädessä notkun "Brysselin lihapatojen" äärellä.

 

Kiitos siis kaikille lukijoilleni. Ilokseni hyvä ystäväni, kirjailija Juha Vuorinen muistutti romaanihenkilönsä ehdottaneen valtion hamppumonopolia jo aiemmin!

 

Sanon vielä senkin, että joskus hieman horjunut uskoni suomalaiseen mediaan on osin palautunut. Vaikka aihe oli kiistanalainen, blogini luettiin tarkasti ja raportoitiin asianmukaisesti. Vain jokunen poliittinen kilpasisko yritti ponnistaa kannabiksen voimalla eteenpäin. Mutta valtahan on joillekin huumetta, itse yritän sitäkin addiktiota visusti varoa.

 

Ja alkuperäisen bloginihan voit lukea täältä: http://www.mitrorepo.eu/kirjoituksiani

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, sanotaan nyt kuitenkin, että selvinpäin tämä maa nousee, ei kännissä, eikä kannabispilvessä.

Vaarallinen aihe... Mihin ihmeeseen terve ihminen tarvitsee lääkeaineeksi sanottua kannabistuotetta.

Sitä on lääkekäytössäkin, mutta se on tarkoitettu lihassairautta sairastaville MS-tautiin sairastuneille.

Puhutaan siis viihdekäytöstä. Voidaan olettaa, jos aine laillistettaisiin, se räjähdysmäisesti laajenisi koko kansan käyttöön, ja juuri nuorten käyttöön.

Keskustelua voidaan käydä. Sehän pompahti hurjiin sfääreihin kun mantereen toisen puolen, suuresti ihannoimamme USA:n joku osavaltio huumeen laillisti. Jonot tv-kuvan mukaan olivat valtavat.

Mihin tämä maa on menossa, sitä minä kysyisin arvostamaltani Mitro Revolta? Mihin on menossa koko maailma?

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Hamppua on ihmiset käyttäneet koko maailman luvun, ilman sitä ei olisi löytöretkeilijät löytäneet Intiaa tai Amerikkaa, ilman sitä ei olisi Väinämöinen haukea napannut kuten Kalevalan runo 48 kertoo.

Suomen alueella hamppupellot tuhottiin 60 -luvun lopussa, minkä vuoksi nykyään voidaan valittaa että "nykyhamppu on paljon vahvempaa kuin hippien aikoinaan harrastama." Tottahan se on, kieltolaki ja kiinnijäämisen pelko on saanut ihmiset olemaan kasvatusharrastuksensa kanssa asiaatuntevia sekä pyrkimään parhaaseen hyötysuhteeseen mikä nykytiedolla on mahdollista. Ikäviä ja epäterveellisiä piirteitä asia saa siinä vaiheessa kun myyjäporras pyrkii samaan.

Todellinen kysymys kuuluu, miksi jonkun muun pitäisi pystyä päättämään mitä toiset kehollaan ja mielellään tekevät?

Yksilönvapaus on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen käsite. Kaikki toiminta on sallittua, niin kauan kuin ei toimillaan loukkaa muiden oikeuksia tai vahingoita heitä.

Mikä tärkeintä, kaikki pyrkimykset täydelliseen kieltoon tulevat kalliiksi veronmaksajille, eivätkä tuo mitään varsinaista hyötyä ihmisten jatkaessa tottumuksiaan. Sen vuoksi on parempi antaa tilaa ja pyrkiä ehkäisemään ainoastaan todellisia haittavaikutuksia. Kieltolaeilla on paha tapa luoda enemmän ongelmia kuin niitä ratkaista.

Piraattipuolue on toistaiseksi ainoa puolue joka on uskaltanut kirjoittaa klausaalin henkilökohtaisen käytön dekriminalisoimiseksi puolueohjelmaansa. Meille kyse on siitä, että löytäisimme ratkaisun joka kunnioittaa yksilönvapauksia ja tarjoaa halukkaille hoitoa tasa-arvoisesti sekä kustannustehokkaasti.

Valtio tarvitsee säästökohteita, eikä se pahitteeksi olisi että avattaisi uusi liiketoiminnan ala Hollannin malliin ilman senttiäkään investointeja veronmaksajien pussista. Tällöin se puolen miljardin euron summa joka liikkuu pelkästään Suomen kannabiskaupassa joka vuosi, saataisiin haittaverotuksen piiriin.

http://dekriminalisointi.fi
http://k4rv1n3n.net

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Yksilönvapaus on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen käsite. Kaikki toiminta on sallittua, niin kauan kuin ei toimillaan loukkaa muiden oikeuksia tai vahingoita heitä"

Yksilönvapaus, yksilönvastuu.
Yhteiskunnan vapaus, yhteiskunnan vastuu.

Vapaudesta puhutaan nykyisin enemmän kuin vastuusta. Ylivoimaisesti enemmän.
Kannabis varmaankin on järkevällä, vastuullisella ihmisellä vaaraton, mutta yhteiskunnallisessa mielssä se ei sitä tulisi olemaan.

Ns. sekakäyttö, jossa jo kaikkien muiden aineiden lisäksi käytetään iloa aiheuttavaa laillista ainetta tulee kyllä aiheuttamaan lieveilmiönsä. Viinakin aiheuttaa lieveilmiönsä, eivätkä ne todellakaan aina ole lieviä.

Tottakai olisi mukavaa kun olisi mukavaa, vaikka keinotekoisesti mukavaa. Naurettaisiin ja naitaisiin... Kun nauru vähenisi, otettaisiin uudet kemia-aineet ja taas naurettaisiin.

On tuossa silti jotain jota vierastan.

Petteri Koponen Vastaus kommenttiin #4

Muista myös sellainen ajatus että Kannabis ei ole uusi asia, se on ollut täällä jo pitkään ja sen käyttö kasvaa. Se ei ole tulossa Suomeen, se on Suomessa.

Vastuu on tärkeää ja vastuu pitäisi ihmisten ottaa eikä vain puhua vapaudesta, se on totta. Vastuuta ei tosin ole se että laitetaan rahaa järjettömiä määriä jahtaamiseen, tuhoamiseen, tyhjänpäiväisiin oikeudenkäynteihin yms, asiasta joka on täällä ja joka ei (ainakaan tiettävästi) aiheuta läheskään niin paljon haittoja kuin sen epätoivoiseen taisteluun tarvitaan. Vastuuta on se että tarjotaan apua niille jotka sitä haluaa ja apua niille jotka sitä tarvitsee.

Meillä on isompiakin ongelmia kuin se että jotkut haluavat saada mielihyvää jollain "ulkopuolisella" asialla. Jotkut saavat sen mässyttämällä karkkia, jotkut juomalla lasin viiniä lounaalla, jotkut polttavat sätkän kun on paha mieli tai sattuu. Jotkut vetää minkä tahansa överiks, ja ne on ne jotka apua tarvitsevat.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #6

Petteri Koponen, sinäkin vaikutat asiaan vakavasti suhtautuvalta. Minusta tuntuu kuitenkin, että te vastuulliset käytte tätä keskustelua varsin järkevän kuulostavalta. Meillä on kuitenkin nekin joukossamme jotka eivät suhtaudu mihinkään asiaan järkevästi.

Tottakai meille tulee lieveilmiöitä. Yksi niistä on alaikäisille välittäminen, ihan kuin tupakassa ja viinassa. Ei me ilman kipuilua kannabiksen vapauttamisesta selvitä.

Entäs umpinaisessa autossa pössyttely tai kotona jossa vauva nukkuu kehdossaan ja hengittää?

Kyllä meillä kysymyksiä riittää.

En haluaisi olla pahanilman lintu, mutta en voi mitään, että joissain piireissä siltä kuulostan, tunnen sen luissani.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #10

"Entäs umpinaisessa autossa pössyttely tai kotona jossa vauva nukkuu kehdossaan ja hengittää?"

Kielletäänkö viina tai tupakka, koska joku saattaa vetää niitä autossa? Eihän tuollaisissa teoreettisissa peloissa ole mitään järkeä, koska eihän kukaan normaali ihminen tekisi noin ja epänormaaleja meillä taas on aina, joiden käsiin jos lapsi joutuu niin mahdollisen kannabissavun sekaan joutuminen olisi varmasti pienin lapsen ongelmista.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #12

Voi itku mikä kommentti.

Jumal'auta! Ei kai kukaan normaali.
Mutta, kun kaikki ei ole tuossa mielessä normaaleja.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #14

Eivät tietenkään ole normaaleja kaikki, juuri sitähän minä yritin sanoa, mutta pääasiassa meidän on suunniteltava tätä maailmaa muiden kuin yksittäistapausten kautta. Voihan esimerkiksi joku seota ja polttaa vauvansa kannabispensaista tehdyssä kokossa, mutta vaikka kaikki on mahdollista niin tällaisten henkilöiden kohdalla on ihan sama mitä se lakipykälä sanoo.

En itse käytä kannabista enkä suosittele sitä kellekään, mutta ymmärrän samalla, että suurimmalle osalle sen käyttäjistä kyse on varsin hallittavasta paheesta ja tämä ryhmä on pääosin työssäkäyviä nuoria aikuisia, joille esimerkiksi rikosrekisterimerkintä olisi katastrofi.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #12

Savu on haitallinen, tämä on totta vaan, kuten sanoit, se ei todellakaan ole se kaikkein haitallisin tilanne, johon lapsi voi joutua. Väitteesi on tosi. Savun toki voi puhaltaa pois tai heiluttaa kädellä pois, jos ymmärtää tehdä näin tai pyytää poistumaan kyseisen yksilön tai poistuu itse tilasta. Voisiko lapselle opettaa tämän?

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry Vastaus kommenttiin #10

Markku,
mielestäni kaikki mitä nautimme saattaa olla yhtä turmiollista.
Tuotteen aitous, ja viljelytapa ja nautintomuoto sen tuloksen ratkaisevat, niinkuin
olisi parempi palata vanhaan vehnäänkin, voisimme välttyä näiltä monilta immunivajeilta. Hampputalo, jossa sisällä kaikki on tehty hampusta, on luontoa ja ihmistä suojeleva, oikea ekoteko. Löytyy tietysti muualta kuin euroopasta.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #24

Eli yksinkertaisesti sanottuna kohtuus kaikessa. :)

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen Vastaus kommenttiin #10

Tulee huomata että kun kannabis on laitonta on alaikäisten helpompi sitä saada. Tiettävästi rikollisilla ei ole samanlaisia intressejä tutkia ostajan henkilöllisyystodistusta alaikäisyyden varalta, kuin laillisella kauppiaalla joka on jatkuvan tarkkailun alaisena. Välittäminen on todennäköinen kehityssuunta laillistamisen jälkeen, mutta se saattaa silti olla parannus nykytilanteeseen.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen Vastaus kommenttiin #4

Vastuun voi oppia vain vapauden kautta. Ilman vapautta ei ole mahdollisuutta kantaa vastuutakaan. Holhousyhteiskunta johtaa siihen että kun joku ei osaa, häntä ei opeteta vaan huudetaan valtiota apuun ja viemään sitä valtaa pois.

Vapauteni olen ottanut, vastuuni kantanut. Toistaiseksi kellään ei ole ollut valittamista ja kuten kaikki saavat tämänkin vaalikauden seurata - aivan normaali, aktiivinen ja älykäs nuori mies minäkin olen.

Mitä sekakäyttöön tulee, niin jostain kumman syystä tuo alkoholi + hamppu ei ole ongelma Portugalissa, Hollannissa tai Kööpenhaminan Kristianiassa. Ongelmien aiheuttaja on joko alkoholi, tai se yhdistettynä muihin aineisiin kuin hamppuun.

Mutuilun määrän perusteella et tiedä, siksi luulet. Itse luotan tutkimustietoon.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #8

Pakko mutuilla, sekin on kansalaisoikeus. Oikeus on olla menemättä joka tuulen viemänä. Siitäkin pidän kiinni.

Ei ole kokemusta ei. Ei me vaan voida lähteä siitä, että joku viinan kohtuukäyttäjä sanoo absolutistille, tule mukaan, pari viinilasillista tekee hyvää, ja tuottaa iloa.

Ei me kaikki olla semmoisia vapauden ja vastuun ymmärtäjiä kuin sinä Tapani Karvinen. Vastuullisuuttanihan minäkin yritän tuoda esille, me nähdään se eri tavalla.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Tyry, katso oheinen video. Se vie hetken kallisarvoisesta elämästäsi, mutta huomaat mitä muutakin hyvää tämä onneton rikkaruoho voisi saada aikaan, jos Suomen "asenteenmuokkauskoneisto" ei tekisi Herra Haaran tapaisista pioneereista psyykelääkittyä linnakundia!

http://www.youtube.com/watch?v=rdBj1PwHIUc

Kaikki videolla mainitut asiat ovat jatkaneet kehitystään sivistyneessä Euroopassa, johon Suomi ei valitettavasti kuulu!

Kiitos
Hämis

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen Vastaus kommenttiin #9

" Ei me vaan voida lähteä siitä, että joku viinan kohtuukäyttäjä sanoo absolutistille, tule mukaan, pari viinilasillista tekee hyvää, ja tuottaa iloa."

Uhh, kukaan ei ole kenellekkään tuputtamassa yhtään mitään. Saman kolikon kääntöpuoli on se, että muut ei ala kieltämään jos joku haluaa itselleen jotain tehdä. Sitä on yksilönvapaus.

Järkeä ja tietoa saa aina jakaa, mutta kun huumausainepropagandassa ei ole kumpaakaan. Siksi ihmiset eivät tiedä ja satuttavat itseään todennäköisemmin kuin jos heillä olisi oikeaa tietoa asiasta.

Esimerkiksi Suomessa ei tarvitse odottaa että tutkijat tekisivät mitään tieteellisiä läpimurtoja liittyen kannabispsykoosiin, ei edes päteviä tilastoja. Jotta tietoa saataisiin, pitäisi henkilökohtainen käyttö olla sallittua ja niillä "onnettomilla" mahdollisuus tuoda asia tutkijoiden tietoon ilman pelkoa rankaisusta, jotta sitä pätevää tutkimustietoa saataisiin.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #8

Koska vapaus on enemmän tai vähemmän liikkumista tai saamista jotain liikkumaan jollain lailla, on tällä suora suhde vastuun käsitteen kanssa. Mitä enemmän sählätään, sitä enemmän vastuuta on kannettavana. Mitä vähemmän sählätään, sitä vähemmän on kannettavaa vastuuta.

Teoriassa mitä enemmän vapautta harjoitat, sitä vähemmän on kannettavaa vastuuta eli sitä köykäisemmin siun on toimia vapauden sallimissa puitteissasi (kokonaisvastuun määrä alkaa aina 100 %, mutta kannetun vastuun määrä pienenee, kun vapautta harjoitetaan). Vapaus ei tarkoita sitä, että jotain sallitaan itsellemme riippumatta seurauksista, koska jokainen asia on enemmän tai vähemmän mahdollista tehdä heti alun alkaen. Vapaus on jotain mitä itse tietoisesti rajoitamme itseltämme, jolloin vähenee meidän vastuuton käyttäytyminen. Vapaus näin ollen on sitä mitä pistetään eteenpäin ja miten. Käytännössä on aina kuitenkin vastuuta kannettavana ja vapautta jää harjoittamatta, koska emme ole yksin ja otamme muut huomioon. En tiedä ymmärtääkö tätä joku. Toivon mukaan. :D

Mitä tuohon ongelmien aiheuttajaan tulee, vaikuttavin mahdollinen on kohtuuden ylenkatsominen/aliarvioiminen + muut tekijät tilanteesta riippuen. Eli käyttäytyminen (behavior) on avain.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Vaalitaan vaan itsemääräämisoikeutta äärimmäisyyteen asti. Vapaus kiitos, vastuu muille.
http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #46

Se, että saat ajokortin tai aseenkantoluvan ei poista sinulta vastuuta. Se, että saat käyttää omat rahasi kuten parhaaksi näet, ei poista sinulta vastuuta.

Miksi kannabiksen dekriminalisointi tekisi niin? Tottakai jokainen käyttäjä on vastuussa toimistaan vaikutuksen alaisena, samoin kuten kännissä törppöilevätkin.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Mihin tämä maa on menossa, sitä minä kysyisin arvostamaltani Mitro Revolta? Mihin on menossa koko maailma?"

+++ Kannabis on oikeasti vain kasvi, josta saa myös pään sekaisin. Ei sen enempää tai vähempää. Laillista tai laitonta niin ei kosketa suurinta osaa ihmisiä millään tavoin. Mitro Repo kirjoittaa aiheesta erittäin asiallisesti, koska laillistamiseen tämä maailma on menossa ja se tulee meillekin eteen jossain vaiheessa. Asia kannattaa miettiä tarkkaan, mutta ei kannata liikaa kauhistua, koska mitään maata mullistavia seurauksia ei tule olemaan. Normijampan elämässä ei näy kannabiksen laillisuus millään tavoin sen enempää kuin sen laittomuus. Suomessa tietyn ikäiset ja sitä vanhemmat ihmiset on vain vuosikymmenten pelottelulla saatu uskomaan, että kannabis olisi jokin kovin kummoinen asia noin yhteiskunnan kannalta. Ei se ole.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Puhutaan siis viihdekäytöstä. Voidaan olettaa, jos aine laillistettaisiin, se räjähdysmäisesti laajenisi koko kansan käyttöön, ja juuri nuorten käyttöön"

Tämä nyt ainakin on silkkaa pötyä vailla perusteiden häivääkään. Laillistettuna tuotteelle tulisi tietysti ikärajat, kun taas nykyisillä markkinoilla kauppiaita ei moinen kiinnosta pätkääkään. Nimenomana laittomana kannabis on nuorille tarjolla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Markku Tyry: "Mihin tämä maa on menossa, sitä minä kysyisin arvostamaltani Mitro Revolta? Mihin on menossa koko maailma?" Mitro Repo: "Ja keskustelu ei taida laantua." Mihin on Mitro Repo menossa lausuntoineen? EU:hunko kannabista vapauttamaan ja laillistamaan?

On todella härskiä, että ortodoksipappismies pyrkii kannabiksen laillistamispuheitten avulla EU:hun. Moraalitonta. O mores ,o tempora.

"Ehdotin, että jos ja kun asia tulee eteemme, nyt vielä laillinen (Onko painovirhe?) huume vapautettaisiin korkeintaan hallitusti, valtion monopolina. Ei kerta rytinällä K-kauppaan!"... Mihin se voi johtaa...

Eli Mitro Revon mukaan annetetaan pirulle ensin pikkusormi, jotta se voisi myöhemmin vielä mennessään koko miehen tai jopa koko valtionkin. NIINKÖ?

Mihin maamme ja maailma on todella menossa? Leimaako Mitro Repo ortodoksisen kirkonkin yltiöliberaalilla kannanotollaan huumemyönteiseksi? Vastuutonta ja harkitsematonta vaalijippoilua: pyrkiä kannabiksen laillistamispuheilla EU:hun. Moraalintontakin vielä.

Kaikkea tuo EU-vaalikuume teettääkin ja pappismieheltä vielä.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Mitä moraalista on nuorten ihmisten rankaisemisessa pelkän nautintoainevalinnan vuoksi? Huumesota on syönyt moraalin niin, etteivät ihmiset enää edes tiedä mitä se sama merkitsee. Kieltolain kannattajien pitäisi pystyä perustelemaan politiikkansa mutta tämä keskustelu on jälleen kerran osoitus siitä, ettei sillä ole järkeviä perusteita Muutenhan joku olisi jo pistänyt ne tänne kaikkien luettavaksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

On kyllä perusteita. Kontrollikoneistossa 35 vuotta työtä tehneenä on joutunut monet kerrat pelastamaan huumeiden käyttäjien henkiä ja nähnyt sen aiheuttamat haitat ja lieveilmiöt ihmisen elämään. Siihenkö sinullakin on haluja? Vai olisiko parempi ollut antaa noiden ihmisraunioiden kuolla ja nauttia ikuisesta nirvanastaan?

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #40

Tämä on kolikon toinen puoli. Onko siulla myös toisesta kokemusta?

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen Vastaus kommenttiin #40

Mitä rankaiseminen sitten on auttanut? Tämä nykyinen politiikka rankaisee satunnaisesti ja jättää ongelmaiset ihmiset hoitamatta. Kannabiksen kieltolaki tuotiin tänne Yhdysvalloista, ja siellä on todettu jo yleisesti, että rankaiseminen on vain pahentanut ongelmia. Ongelmien niputtaminen ja yhden ja saman toimintamallin soveltaminen kaikkiin ei ole toiminut.

Kannattaa tutustua sellaisiin järjestöihin kuin Global Commission on Drugs Policy tai Law Enforcement Against Prohibition, LEAP, jotta tajuaisi sen valtavan harppauksen, minkä laillistamisliike on tehnyt viimeisen parin vuoden aikana. Tämä keskustelunaihe on legitiimi, laittoman huumekaupan luoma uhka taloudelle, terveydelle ja turvallisuudelle on todellinen ja huumesodan nimissä tehdään ihmisoikeusrikoksia.

Kannabiksen laillistaminen ja tästä vapautuvien resurssien käyttäminen hoidon ja tiedon lisäämiseen on tulevaisuuden huumepolitiikkaa. Niin se nyt vaan näyttää menevän, olin itse mitä mieltä hyvänsä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

On kyllä perusteita. Kontrollikoneistossa 35 vuotta työtä tehneenä on joutunut monet kerrat pelastamaan huumeiden käyttäjien henkiä ja nähnyt sen aiheuttamat haitat ja lieveilmiöt ihmisen elämään. Siihenkö sinullakin on haluja? Vai olisiko parempi ollut antaa noiden ihmisraunioiden kuolla ja "nauttia" ikuisesta nirvanastaan?

Mutta typerä ei muutu; hän tietää! Kun vain "tietoa" saa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #41

"..on joutunut monet kerrat pelastamaan huumeiden käyttäjien henkiä ja nähnyt sen aiheuttamat haitat ja lieveilmiöt ihmisen elämään"

Niinpä niin. Siellä koneistossasi olet nähnyt vain ne onnettomat, et käyttäjien valtaosaa.

Ja nimenomaan dekriminalisoinnin avulla nämä onnettomat uskaltautuisivat hakemaan tarvitsemaansa apua ennen kuin on liian myöhäistä - ei tulisi niin montaa ihmisrauniota, mutta sen mahdollisuuden myöntämiseenhän sinulla ei ole rahkeita. Suuri osa lieveilmiöistäkin on seurausta laittomuudesta, ei itse aineesta.

Vain murto-osa käyttäjistä hakee jotain "ikuista nirvanaa" vaan sen sijaan satunnaista rentoutumista.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Eli Mitro Revon mukaan annetetaan pirulle ensin pikkusormi..."

+++ Ei tässä ole kyse mistään pirusta vaan kasvista, jota polttamalla saa päänsä sekaisin ilman järkyttävän suuria riskejä terveelle aikuiselle. Taatusti kukaan ei ole kannabikseen ollut kuolemasssa kuten alempana väität, että olet pelastanut kuolevia kannabiksen käyttäjiä. "Kuolevia ihmisraunioita" ei sovi yhtenkään kannabiksen käyttäjään, johon olen törmännyt eikä se ole edes farmakologisesti mahdollista, mutta mitäs faktoista? Miksi solvaat toisia kirjoittajia etkä pysy totuudessa?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Mitro Repo sentään julkaisee kommentteja joskaan ei lue niitä saati reagoi.

Kuten aiemminkin on huomautettu, nyt 2014 tulee kuluneeksi 20 vuotta Saksan perustuslakituomioistuimen pienen määrän, geringe Menge, päätöksestä. Tuon ratkaisun mukaan kannabiksen käytön kriminalisointi ei ole perustuslain vastaista, jos käyttäjille ei pienen, omaan käyttöön tarkoitetun määrän hallussapidosta seuraa rangaistusseuraamuksia.

Tämä on eurooppalainen linja. Eurooppalaista linjaa ei tarvitse hakea Bolivian viidakoista, kun voi käydä vaikka Jänisnummen puistossa. Kannabis on yhteiskunnallisesti marginaalinen ala, joka ei sovellu markkinamekanismin piiriin mutta ei myöskään valtion monopoliksi. Kaikki alat eivät ole samankaltaisia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mitro ei varmaankaan ehdi näille foorumeille.
No, Mitro on etuoikeutettu ja voi nauttia siitä.

Muistan tv-ohjelman jossa hän kertoi käyvänsä paljon Brysseliläisissä korkean tason ravintoloissa nauttimassa hyvästä ruoasta ja viineistä.

Mitro Repo on sivistynyt mies, ja olen varma että hän osaa nauttia elämästään. Olen varma siitäkin, että hän pohtii tarkalleen, mitä on varsinaisessa työssään tekemässä. Hänellä on omatunto, siitä olen vakuuttunut. Kaikista mepeistä tuon suhteen en ole vakuuttunut. Kaikilla ihmisillä sitä ei ole, ja se on tutkittua tietoa.

Piru vieköön, mutta juuri hänen kohdallaan en osaa olla edes kateellinen.

Käyttäjän mitrorepo kuva
Mitro Repo

Hyvä Markku, kauniisti sanottu! En kiistä arvostavani hyvää ruokaa, mutta ei meppikään aina ravintoloissa mässäilemään ehdi. Se Hansin matkassa -ohjelma, johon varmaan viittaat, oli enemmän huumorilla tehty.

Kommentointikin jää kiireen takia usein vähiin. Mutta jos katsot vanhoja blogejani näet, että usein olen asiaan palannut - valitettavasti monesti ehtinyt paikalle vasta keskustelun myrskyjen tauottua.

Tähän tekstiin minulla ei kuitenkaan ole kuin yksi kommentti: Lukekaa tarkkaan, mitä sanon - ja mitä en sano.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabis on yhteiskunnallisesti marginaalinen ala, joka ei sovellu markkinamekanismin piiriin mutta ei myöskään valtion monopoliksi. Kaikki alat eivät ole samankaltaisia.

Mä näkisin että kannabis sopii todella hyvin markkinamekanismiin. Voisin lyödä vetoa et se tulee olemaan monien sijoittajien mieleen tuottojen kannata katsottuna.

Sopisi Suomen maataloudelle loistavasti.

Kuten sanottu loistava kasvi monessa suhteessa. Luulisi et Suomelle uudet työpaikat ja teollisuus kiinnostaisi.

Nyt ollaan jäämässä jälkeen kaikessa. Koska keskustelu painottuu vain päihdeasioihin ja ongelmiin jotka ovat suurimmalta osalta pelkkää mielikuvitusta.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei. Kannabiksen vähittäismyynti soveltuu keskiaikaisen kiltalaitoksen tai luostareiden erivapauksien piiriin. Sijoittajia ja tuottoja tuolla alalla nyt viimeksi kaivataan. Kannabiksen käyttömäärät ovat niin vähäisiä, ettei siitä tuotannollisesti voi syntyä kansantaloudellisesti merkittävää alaa, pitäisi olla miljoonaa käyttäjää, jotka polttavat päivässä yksinään sadan gramman maapiipun, mutta tämä ei ole mitenkään mahdollista saati toivottavaa.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #20

Kyse ei varmaan ollut pelkästään tämän polttamisesta vaan myös toisista tavoista hyötykäyttää tuotetta.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Eurooppalainen linja on toisin sanoen dekriminalisointi mutta Suomessa pienen määrän hallussapidosta seuraa rangaistus sekä usein ankarampi oheisrangaistus. Tämä Hollannissa ja Portugalissa toimivaksi koettu politiikka on leviämässä sinne Bolivian viidakoihin, ei päinvastoin.

Uruguyan hallitus nyt sattui ensimmäisenä suvereenina valtiona maailmassa ottamaan sen seuraavan, ratkaisevan askelen järjestäytyneen rikollisuuden poistamiseksi kannabismarkkinoilta. Colorado ja Washington ovat osavaltioita mutta Yhdysvalloissa selvä enemmistö kannattaa jo laillistamista joten liittovaltiotasoinen laillistaminen voi olla todellisuutta piankin.

80% järjestäytyneen rikollisuuden tuloista Suomessa tulee huumekaupasta, se kauppahan nämä jengit on luonutkin. Viimeaikaisten valvontakoneistoa koskevien rikosuutisten valossa näyttää siltä, että kannabiksen kotikasvatuksen leviäminen on ainoa tapa rajoittaa tätä kehitystä, ja siksi dekriminalisaatio pitää ulottaa myös siihen.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Jos kerran peräti 80% suomalaisista hyväksyy kannabiksen lääkekäytön niin uskon, että pian yhtä suuri osuus kannattaa kannabiksen laillistamista ns. viihdekäyttöön. Uruguayssa oli kansalaisilta kysytty kantaa kahdella eri tavalla: kannattaako laillistamista ja kannattaako apteekkimyyntiä rikollisliigojen sijaan. Enemmistö vastusti laillistamista mutta kannatti apteekkimyyntiä rikollisten sijaan.

Keskustelumme on vielä niin ideologisesti värittynyttä, etteivät ihmiset kykene analysoimaan tilannetta rationaalisesti. Kannabis on kuitenkin samanlainen kuin parsakaali, vihreä kasvi.

Käyttäjän JuhaKaistinen kuva
Juha Kaistinen

Rohkea veto Mitro Revolta ottaa huumeet keskusteluun. Meillä on joissakin asioissa taipumus tehdä kuin strutsilla, jonka sanotaan työntävän päänsä hiekan sisään kun vaara uhkaa. Tämä uskomus on vain legendaa, eikä huumeista puhumisen kieltäminen huumeongelmaa poista. Päinvastoin. Se on valitettava ongelma, johon on vaikea sopeutua.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tuossakin linkki videoon. (Lakkapudi)Kannabistuote.
Kannattaa katsoa. Se on jo täällä, mutta lakkapudi?... Eikö siis lieveilmiöitä?
http://www.youtube.com/watch?v=aLnnPJNdctU

Hei, kaupanpäälle venelakkaa...

Laiton kauppa ei pysähdy aineen lailliseksi julistamisen myötä. Meillä on aina alaikäiset seuranamme.
Ikäraja tietenkin tulee lailliselle tuotteelle. Ei nuorisolla sellaiseen rahaa ole.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Arvioiden mukaan 80% järjestäytyneen rikollisuuden tuloista tulee huumekaupasta. Tässä kaupassa ei kysellä ikärajoja eikä muitakaan papereita vaan käteinen riittää. Luvanvaraisessa myynnissä tällainen toiminta riittää luvan peruuttamiseen. Tässä on se merkittävä ero. Laiton alkoholikauppa ei enää elätä suuria rikollisliigoja ja lisäksi myrkkyviinan myynti on saatu aisoihin.

Pitäisi myös pystyä laskemaan nykyisen politiikan hyödyt ja haitat. Nythän meille yritetään kertoa, että nykyinen politiikka on silkkaa plussaa. Mutta pelkästään huumepoliisin korruptio kertoo jotakin aivan muuta. Tätä työtä on saatu tehdä vuosikymmeniä vailla minkäännäköistä tulosvastuullisuutta tai valistuksen sisällön tarkistusta. Tarkoitus on pyhittänyt keinot ja nuo valitut keinot ovat vieneet poliitikkoja kuin pässiä narussa. Suurin kärsijä on nuoriso, joka ei pysty muodostamaan selkeää kuvaa päihteiden haitoista. Toinen iso kärsijä on veronmaksaja, joka tämän lystin maksaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jos kannabiksen myynti tulisi valtion valvontaan, hinta voidaan laskea niin alas ettei rikollisten jakeluketju enää saa siitä tarvitsemaansa satojen prosenttien voittoa tuotantokustannuksiin verrattuna.

Vaikkapa 100% kate riittänee tuottajalle ja valtiolle loistavasti. Rikollisille tämä taas ei piisaa, koska salailu ja välikädet ovat kalliita.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Koska totuus voittaa lopulta aina, niin uskon ja toivon, että tämä kannabisvastaisuus on aikanaan korjautuva sukupolvikysymys, joista meillä on lukuisia muitakin esimerkkejä. Ennen pitkää tuo hamppukasvi laillistetaan, joten nämä moraaleihinsa ja ennakkoluuloihinsa takertuvat jäärät käyvät pelkkää toivotonta viivytystaistelua. Ikärakenteen perusteella näyttäisi siltä, että parikymmentä vuotta laillistamiseen vielä menee, mutta kun se kerran tapahtuu sentään minun elinaikanani, niin en jaksa asiasta barrikadeille nousta, vaikka aihetta kyllä olisi. Kansalaisaloite dekriminalisoinnin puolesta on allekirjoitettu, se toistaiseksi riittäköön.

Ilkka Luoma

Unesta oli herätty jo aiemmin ;)

"Mistä maksetaan kokeilujen haitat, varsinkin kun ruohoista monet siirtyvät kovempiin kikseihin ja hallusinaatioihin ..."

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Jim Silver

MITROLLE JA MUILLE:
Ihmiset pelkäävät kannabista sen takia, koska siitä on tarkoituksenmukaisesti valehdeltu meille jo yli 70.v!
Aivopesu on ollut systemaattista ja hirvittävää ja se vaikuttaa edelleenkin niin, että jopa älykkäätkin ihmiset vastustavat kannabista (koska eivät siitä oikeasti mitään tiedä)! Kannabis on lääke, jota ihmiskunta on käyttänyt jo tuhansia vuosia, siis huomattavasti pidempään kuin nykyisiä lääketeollisuuden koukuttavia "lääkkeitä". Kannabiksesta voidaan valmistaa erittäin terapeuttista öljyä, joka on tehokas mm. syöpien parantamiseen. Mm. lääketeollisuus, alkoholiteollisuus ja huumeteollisuus vastustavat kannabiksen laillistamista, te varmaan jo arvaattekin, että miksi... koska BISNES!

"The Top Five Special Interest Groups Lobbying To Keep Marijuana Illegal"
http://www.republicreport.org/2012/marijuana-lobby...

"Who Is Secretly Working to Keep Pot Illegal?"
http://www.trutv.com/conspiracy/in-the-shadows/pot...

"Run from the Cure - Pakoon parannusta (osa 1/6)"
http://www.youtube.com/watch?v=I0JcBo9iINs

"The Union: Business behing getting high"
"Dokumentti kannabiksesta, kieltolaista ja sen historiasta."
http://vimeo.com/14693765

"There Was No Reason EVER For Cannabis To be Illegal" Dr David Nutt Neuropsychopharmacologist
http://www.youtube.com/watch?v=Z3A13AhC7mU

"MOT Syntinen lääke osa 1/3 kannabis bedrocan"
http://www.youtube.com/watch?v=enO11OGWXew

"Spotlight: Kannabis lääkeaineena"
http://www.dailymotion.com/video/x17xh6z_spotlight...

"Tutkimus: Kiistellyllä kannabiksella uniikki hyötyvaikutus"
http://www.iltalehti.fi/terveys/2014021718046570_t...
"Tiedemiehet havaitsivat, että apinoiden vatsassa olevassa kudoksessa olleet vauriot olivat vähentyneet tutkimusjakson aikana. Vatsalaukun kudoksen immuunikato on yleinen HIV:n kantajilla.Tutkimuksessa myös selvisi, että THC-yhdistettä päivittäin saaneiden apinoiden solut olivat terveempiä kuin apinoilla, joille ei THC:ta annettu.

Yliopistotutkimus julkaistiin Journal of AIDS Research and Human Retroviruses -lehdessä. Myös aiemmat tutkimukset puhuvat pössyttelyn puolesta - vuonna 2011 niin ikään apinoille tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että HIV-tartunnan saaneista eläimistä THC:tä saaneet selviytyivät taudista todennäköisemmin. Englantilaistutkimus puolestaan todisti, että kannabisyhdisteet tappoivat leukemiapotilailla esiintyneitä syöpäsoluja."

"Is Cannabis Bad for Me? The Science... and How It Is Misinterpreted"
http://www.huffingtonpost.co.uk/marek-doyle/cannab...
"Meanwhile, an ever-increasing number of studies continue to highlight the blistering array of medical benefits that the plant affords; in recent years, we have learnt how the herb can protect against neuro-degenerative diseases (2) (3) (4), reduces risk of diabetes (5), helps to manage ADHD (6), improves glaucoma (7) and reverses multiple sclerosis and other autoimmune conditions (8). Impressive stuff.

I find it particularly amusing that the US government has accidentally funded more than it's fair share of studies that support the position of pro-cannabis activists. Despite trying to suppress such conclusions from entering the public domain, American tax dollars have taught us that:

cannabis is the only valid option for patients suffering from pain and wasting in chronic conditions such as AIDS (9)
cannabis may be useful in preventing cancer (10) (11) (12) (13)
cannabis does not promote a 'gateway' effect towards other illicit substances (14)
cannabis does not impact on long-term physical or mental health (15)
cannabis has no impact on mortality (16)

It remains quite ironic that, for a mind-altering herb, so many of us remain so close-minded to the facts."

'WEED' Documentary Dr Sanjay Gupta HD
http://www.youtube.com/watch?v=Dn9eTC1mNTk

Pähkinänkuoressa: Mitä kannabis tekee ihmiselle?
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-...

Lääke pitäisi kiireellisesti saada kaikille sitä tarvitseville:

"”Hyökyaalto” uhkaa ihmiskuntaa: syinä viina, tupakka ja ylipaino"
http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/66253-h...

"Global Economic Cost of Cancer"
http://www.cancer.org/aboutus/globalhealth/global-... "The report shows that cancer has the greatest economic impact from premature death and disability of all causes of death worldwide. The economic toll from cancer is nearly 20 percent higher than heart disease, the second leading cause of economic loss ($895 billion and $753 billion respectively). This figure does not include direct medical costs, which would further increase the overall economic impact of cancer."

"10 myydyintä lääkevalmistetta Suomessa 2013"
(Ei ihme, että kannabis on laitonta, koska sillä voitaisiin korvata kokonaan tai ainakin osittain _kaikki_ lääkkeet, mitä tuossa mainitaan):
-Humira, reumalääke
-Remicade, reumalääke
-Enbrel, reumalääke
-Lantus, diabeteslääke
-Seretide, astmalääke
-Mabthera, syöpälääke,
-Lyrica, epilepsialääke
-Nicotinell, nikotiinikorvaushoito
-Burana, tulehduskipulääke
-Levemir, diabeteslääke
http://www.talouselama.fi/uutiset/tahan+laakkeesee...

"Eeron kivut helpottuivat lääkekannabiksella"
http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/eeron...

Tänne olen kerännyt tietoa ja todisteita kannabiksesta ja sen syöpää parantavista vaikutuksista:
https://www.facebook.com/jimsonw33d#!/photo.php?fbid=10151505923004556&set=a.10150591704079556.402428.839674555&type=1&theater

"Tässä se todellinen syy kannabiksen laittomuuden takana"
http://www.encod.org/info/Letter-from-Rick-Simpson...
Ylempi suomennettuna: http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160102...

"True History of Marijuana"
http://www.youtube.com/watch?v=E96vow07OJc

"The Canadian Cannabis Connection - Medicinal Benefits Of Oil with Rick Simpson"
http://www.youtube.com/watch?v=fuU_BpaFEJw

Vuosikymmeniä kestänyt systemaattinen aivopesu ja siitä johtuva pelkoperäinen tunnevamma on tässä asiassa se yksi isoimmista ongelmista, jota ei luultavasti vielä meidän sukupolvien aikana saada täysin hoidettua.

Tässä oli vain pienen pieni raapaisu siitä, mitä kaikkea verhojen taakse piiloutuu..

Etsikää totuutta ja luottakaa sydämeenne!
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-...

Hyvää kevään jatkoa, toivoopi Jim Sember!
ps. Kannabista ei tarvitse polttaa vaan sitä kannattaa mielummin vaikka syödä, juoda kaakaon muodossa tai vaporisoida (höyrystää). Näin saadaan paras hyötysuhde ja lääkinnällinen vaikutus.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei tuo metsäteollisuuskaan oo onnesta soikeana hampusta, ne oli alunperin kovasti hamppua vastaan. Hampun niittoa on kuvattu mm jollain dorrarin setelillä ennen kieltolakia.
Nyt nimenomaan pitäisi suomalaisen teollisuuden olla ajan hermolla ja luoda niitä työpaikkoja hampun avulla. Siitä on niin moneksi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Hamppumaa Suomesta!

Miksi hamppu on nyt tapetilla?

Missä on yhtä suuri lobbaus muiden hyötykasvien suhteen. Suolaheina on suoraan ojan pielestä syötävää. Voikukka, nokkonen, kuusenkerkkä jne.

Miksi ne aivät saa kansalaiskeskustelussa samanlaista huomiota? Ne toki tunnetaan, mutta vähän niistä puhutaan. NE OVAT LAILLISIA YRTTEJÄ/ KASVUSTOJA.

Minä sanon miksi: Niistä ei saa huumaantunutta olotilaa, pilveä. Ne eivät nouse päähän. Sen voin vakuuttaa että naurattaa kun niitä syö. Tulee hyvä mieli... Tuosta vaan luonnosta, ja laillisesti.

Mutta, suolaheinä ei ole "sillä tavalla" mukavaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei hamppua voi verrata muihin kasveihin juurikin sen monipuolisuuden takia.

Jim Silver

Markku Tyry: Sinulla ei taida olla omakohtaista kokemusta kannabispäihtymyksestä?

Jos katsoit minun linkkejäni lävitse, niin tiedät, että kannabista voidaan käyttää lääkkeenä ILMAN, että se päihdyttää lainkaan. Kun kannabiksen kukintoa ei kuumenna, vaan jos sen syö raakana, niin se ei päihdytä yhtään. Oletko miettinyt miksi se päihtymys on paha asia? Tupakka ja kahvikin päihdyttää, aivan kuten sokerikin, silti niistä ei tule ihmisille huonoa omatuntoa. Se, että jokin asia päihdyttää, ei tarkoita välttämättä sitä, että se olisi vaarallista tai "väärin". Kannabiksen osalta päihtymyksellä on terapeuttisia vaikutuksia juuri esim. stressin lievityksessä. Stressi onkin suurin tappaja nykypäivänä. Minä olen yrittänyt informoida kannabiksen hyödyistä mm. syöpäasiasta viimeiset 7 vuotta. Asia ei ole siis mitenkään uusi, vaikka sinä siihen nyt oletkin törmännyt. Pinnan alla asiasta on ollu juttua jo kymmeniä vuosia. Kannattaa perehtyä asiaan avoimin mielin. Hyvää kevään jatkoa!

LEAF [Health Benefits of Juicing Raw Cannabis]
http://www.youtube.com/watch?v=S-iU9QN0fEM

A Marijuana Bud A Day Keeps The Stroke Away
http://www.youtube.com/watch?v=qAzMwYV1chk

http://www.alternet.org/personal-health/juicing-ra...

http://fitlife.tv/the-amazing-health-benefits-of-j...

Eikö luonnon kieltäminen ole luonnotonta? https://www.facebook.com/TheUnionMovie/photos/a.10...

Kuka onkaan se todellinen rikollinen: Käyttäjät vaiko poliitikot, jotka laittavat viranomaiset sortamaan ihmisiä: https://www.facebook.com/hemp4future/photos/a.3511...

On hyvin sairasta tehdä luonto laittomaksi:
https://www.facebook.com/hemp4future/photos/a.3511...

Mikä saa ihmiset muuttamaan mielipidettään: Ei mikään vs. todistusaineisto https://www.facebook.com/LadyMEGrey/photos/a.46240...

Katsokaa ainakin kohdasta 4:20 -> http://www.youtube.com/watch?v=BRA2TWGmG3w

"Keisarilla ei ole vaatteita"
Kirja hampun monista käyttömahdollisuuksista:
http://emperor.wikidot.com/

t: Jim Sember

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #42

Jim, ei ole, mutta lääkereseptin uskoisin saavani koska sairastan kuolemaan johtavaa tautia.
Apteekissa on yksi suihketuote, Sativex.

Sativex on tarkoitettu MS-tautia sairastaville, lihasjäykkyyttä vastaan. Muuta lääketieteellistä käyttöä en tiedä. Esim. paljon väitetty syövän lääkehoidon välineenä sitä ei käytetä.

Itselläni on palliatiivinen syöpä joka johtaa veivin heittoon. Liikunta jää aika vähäiselle, joten lihakset kyllä jäykistyvät, tai ainakin pienenevät.

Viihdekokeilu on motiivini, ei lääkinnällinen...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #43

Kannabisöljy toimisi paremmin, sitähän toki ei Suomesta saa.

Tietoa löytyy jos googlettaa.

Ja Jimillä olikin linkkejä joihin kannattaa tutustua.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #43

Jim, valitettavasti olen 50-60-luvun kansakoulun kasvatti. En osaa englantia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #45

Valitettavasti rajoittaa tiedon vastaanottamista. Juuri tämän takia tovoisin että suomalainen media tekisi uutisia faktan pohjalta ja monipuolisesti.

Kielitaidon puute ei kumminkaan ole perustelu vastustaa kannabista.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #47

Kieli ei ole tärkeä. Tai, yksi on, se jota osaa.

Tämä ei kuulu keskusteluun, mutta sanon keksimäni aforismin:
Tärkeää on puhua yhdellä kielellä viisaita, kuin kymmenellä kielellä tyhmiä.

No, tämä ei kuulu aiheeseen, mutta kun aasinsilta tuli.

Kyllä kuulun vastustajiin, eikä meitä montaa tässäkään blogissa ole. Se ei silti tarkoita, että kannatus olisi suurta.

Näkyy selvästi, että kannabiksen laillistamisen puolesta puhuvat "alan miehet" jos noin uskaltaa sanoa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #50

"Näkyy selvästi, että kannabiksen laillistamisen puolesta puhuvat 'alan miehet' jos noin uskaltaa sanoa"

Ja leimakirves heiluu vailla mitään perusteita.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #59

"Alan miehiltähän" loppuu tienistit jos kannabis laillistetaan. Lestinheittäjät lähtivät aikoinaan Ruotsiin jatkamaan toimiaan kun Suomessa keskiolut vapautettiin, kävisikö "kannabisalan miesten" kanssa samoin?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #64

Millä tavalla tämä on vastaus minun viestiini?

Jim Silver Vastaus kommenttiin #45

Linkeissäni on kyllä suomennettujakin dokumentteja mm. Pakoon parannusta ja The Union, jotka ovatkin ne tärkeimmät, jotka mielestäni kannattaa katsoa! Se on harmi ettei suomeksi ole aiheesta kovinkaan paljon juttua. Google kääntäjää voi tietenkin aina yrittää käyttää avuksi. Suosittelen todella katsomaan Pakoon parannuksen, siinä on mm. ohjeet kannabisöljyn tekemistä varten.

Sativexia käytetään ainakin syöpäkipujen hoitoon.
http://www.gwpharm.com/cancer-pain.aspx

20 Medical Studies That Prove Cannabis Can Cure Cancer
http://www.collective-evolution.com/2013/08/23/20-...

Jumala on luonut kaikki kasvit, joten onko hän silloin syyllistynyt rikokseen?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015201669...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #48

"Jumala on luonut kaikki kasvit, joten onko hän silloin syyllistynyt rikokseen?"

Jim, ei ole. Jumala on luonut krokotiilit, huumeilla tappavat rikolliset ja kaikki Jumala on luonut.

Hän on luonut myös vapaan tahdon.

Mitä mä ton krokotiilin tähän sekoitin, syytön kaikkeen. Sillä on vaan vaistonsa, ja tarpeensa. Anteeksi krokotiili.

Vapaa tahto on oleellista.

Jim Silver Vastaus kommenttiin #51

"In the process of exposing lies and sharing life saving truths, you will encounter people that will fight against every life saving truth you offer."

Olen täysin tavallinen vähän yli 30.v suomalainen mies. En siis ole sen enempää "alan miehiä" kuin suuriosa muistakaan suomalaisista 30.v miehistä. Suomessa joka kolmas 25-34.v mies on joskus elämänsä aikana käyttänyt kannabista, näin kertoo THL. Kannabiksen käyttö on nuoremmassa ikäluokassa erittäin tavallista. Jos viihdekäyttöä mietit, niin kannabikseen et voi kuolla tosin kuin esim. alkoholiin ja tupakkaan. Jokaisella on tosissaan vapaus valita. Valitkaa siis järkevästi!
Toivottavasti paranet sairaudestasi!

t: Jim Sember

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #53

Tänks. Valitettavasti en parannu sairaudestani mikäli lääketieteeseen (lääkäreiden) puheisiin on luottamista.

No, minä luotan ja olen selvittänyt asian itseni kanssa sen suhteen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Suolaheinää, voikukkaa ja nokkosta saa kuka hyvänsä niin haluava käyttää kuinka tahtoo. Kuusenkerkkien kanssa pitää varmaan kysyä maanomistajalta lupa.

Itse käytän kesäisin paljon nokkosta ja viime kesänä opettelin myös sen kuitujen keräämistä.

Ja kyllä näistä kaikista puhutaan paljonkin joissain piireissä ja jokin niistä yleensä nousee otsikoihinkin asti aina sopivassa vaiheessa satokautta. Lobbaukseksi näitä ei ehkä ihan voi sanoa, mutta tuotteet eivät ole niin mahtavia, että olisivat sen väärti.

Miksi hamppu on niin paljon isompi juttu? Koska se on tosiaan niin huikea kasvi: sen kuidut ovat erittäin kestäviä ja hyviä, paperinvalmistuksessa se syrjäyttäisi puun parempana ja halvempana välittömästi. Sen siemenet ovat ns. superfoodia(nokkonen on aika kova juttu toki myös, muttei likikään samaa luokkaa). Lista jatkuisi varmaan, mutten nyt jaksa tarkistaa. Lääke- ja viihdekäytöstä lienee puhuttu tarpeeksi.

Petrik Halinen

Kiellettynä pysyy toivottavasti. Lapset, terrorismin rahoitus ja yhteiskunnan rappio. Kannabispsykoosi ja ensimmäinenkin piikki voi tappaa. Juokaa vaan sitä alkoholia ja tulkaa terveiksi ja reippaiksi.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Hesarin tiedetoimittaja kertoo, että addiktioiden syyt ovat ihan muuta, kuin mitä on luultu.

http://www.hs.fi/tiede/Kolumni+Addiktiot+ovat+korv...

Käyttäjän mitrorepo kuva
Mitro Repo

Keskustelua taisin todella saada aikaiseksi. Kiitos kaikille! Koska yksi tai kaksi vieläkin oli jättänyt tekstini tarkkaan lukematta, selvennän: En ole innostunut huumeiden saatavuuden lisäämisestä, enkä aja sitä. Pappina olen läheltä nähnyt paljon kärsimystä, suuri osa siitä huumeiden aikaansaamaa tai pahentamaa. Omassa perheessänikin.

Silti - ja siksi - halusin nostaa asian keskusteluun! Mykkyys ja hiljaisuus palvelee vain rikollisia, huumekauppiaita. Olette, lähes kaikki lukijani, ymmärtäneet tämän mainiosti, vaikka eri kantoja edustattekin. Asia ei ole mustavalkoinen. Vuosien 1919-32 kieltolain kokemuksetkin olisi syytää kerrata ja pohtia.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Pitäisi myös kerrata ne tapahtumat 1950 - 60 luvuilla, jolloin päihteiden eli tupakan ja alkoholin kulutusta lisättiin kansan keskuudessa. Olihan joskus jopa hienoa, jos kansanedustajalla oli takanaan Amer tupakka. Muistanpa peräti yhden kansanedustajan, joka mainosti olevansa tupakkalobbari.

Myytti suomalaisesta viinapäästä ja iskulause "vain herrat osaavat juoda" ovat edelleen osa suomalaista juomakulttuuria selittäviä hokemia mutta mistä ne tulevat? Onko meillä joku suomalaisugrilainen alkoholigeeni ja menevätkö kaikki ihmiset alkoholista sekaisin, tästähän on kyse.

Tarkoitan sitä, että päihdepolitiikkamme on ollut skitsofreenistä: on haluttu lisätä niiden käyttöä mutta samalla pitää kansalaiset nöyrinä syyllistämällä heidät päihteiden käytöstä. Juuri näistä asioista meidän pitäisi ottaa oppia nyt kannabiksen laillistamisessa. Keskiössä on tietenkin se, että onko valtion monopoli pätevä vai olisiko sittenkin järkevämpää antaa kansalaisten perustaa osuuskuntia ja kannabisklubeja, joissa sosiaalinen valvonta rajoittaisi kannabiksen käyttöä?

Valvonnan pitäisi olla suhteessa siihen, kuinka haitallisena me pidämme kyseistä ainetta ja kuinka helppoa sen valvonta on.

Toimituksen poiminnat