mitrorepo Parempi maailma on mahdollinen, kun rakennamme sen yhdessä.

Kipaisepa Narkossa!

  •  Kipaisepa Narkossa!

Mikä on huume? Mieto huume, vahva huume, laillinen, laiton? Käsite on muuttunut aikojen saatossa. Vuosina 1919 – 1932 alkoholi oli Suomessa kielletty huume. Salakuljettajat ja tullimiehet ammuskelivat Helsingin vesillä kuin Rio Grandella nykyään! Jaakko Hämeen-Anttilan tuore Trippi ihmemaahan on oppinut ja terävä kuvaus huumeiden kulttuurihistoriasta.

 

Muutos tulee Amerikasta. Uruguay ja eräät USA:n osavaltiot ovat vapauttaneet kannabiksen. Euroopan maista on Hollannissa pientä pössyttelyä katsottu jo kauan läpi sormien. Onko ehkä piankin Alkon rinnalla Oy Narko Ab, josta kunniallinen perheenäiti kipaisee hakemassa kannabikset tyttöjen partylite-iltaa varten? Pilvilobbarit alkavat kai pian hiippailla Brysselin käytävillä, Valkoiseen taloon he ovatkin jo ehtineet.

 

Selvyydeksi: en tervehdi kehitystä riemuiten. Uudet mömmöt, joilla sekoittaa heikkoa suomalaista viinapäätä, eivät ole iloinen asia. Hasis ja kannabis eivät ole vaarattomia, kuten niiden ”vapauttamisesta” innostuneet usein kuvittelevat. Oikeuslaitoksessa toiminut tuttavani kuvaili ”mietoja” huumeita pitkään käyttäneitä näin: eivät surkeita ihmisraunioita, kuten vaikkapa heroiinikoukkuun joutuneet. Mutta vähän tylsistyneitä, ”pysyvästi pöllämystyneitä”. Ei sen tavoiteltavampi olotila kuin alkoholismikaan.

 

Paine muutokseen kasvaa silti monelta suunnalta. Poliisin voimat on syytä keskittää vaarallisempiin huumeisiin. Monet yksittäiset kansalaiset toivovat holhouksen purkamista, omahan on terveyteni –periaatteella. Mutta taustalla väijyvät myös bisnesintressit. Laillisessa kannabiskaupassa odottavat ovelia liikemiehiä valtavat voitot. Valtioiden kirstunvartijatkin saattavat innostua verotuloista, Euroopassakin.

 

Poliiseille ja sosiaalityöntekijöille hamppuinen todellisuus on jo liiankin tuttua. Nyt on korkea aika perehdyttää opettajat ja vanhemmat, jotka ovat myös etulinjassa. Kasvatus on avainasia tässäkin. Pelkkä hyvää tarkoittava tuomitseminen ei enää auta. Kuten globalisoituneessa maailmassamme usein, muutos ei lähde meistä, mutta joudumme siihen sopeutumaan. Ennen pitkää kannabis on laillista jossakin lähimaassamme. On tuuminnan paikka. Kummasta on enemmän haittoja, kieltolaista vai vapauttamisesta?

 

En väitä, että minulla olisi valmiita vastauksia. Mutta kun muutos tulee, meidän on oltava valmiina. Hollannin outo, puolilaillinen malli, jossa kannabiksen kasvatus ja jakelu on jätetty rikollisille, ei toimi. Selvää on, että tulipa kannabiskaupan aika viiden tai viidentoista vuoden kuluttua, se on pidettävä valtion käsissä. Ongelmien siivoaminen jää väistämättä hyvinvointivaltiolle, rahaa tarvitaan ongelmakäyttäjien hoitoon. Nyt vielä vitsiltä kuulostava Oy Narko Ab olisi siksi parempi kuin kannabistiski K-kaupassa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei suomalaisilla ole heikko viinapää sen kummemmin kuin muillakaan kansoilla.
Kannatan kaikkien aineiden vapauttamista, holtittomat kuolee ja maailmasta tulee parempi. Ihmisistä kaltaisiani.

Jorma Melander

Maailmasta tulee parempi kun ihmisistä tulee kaltaisiasi?
Aika ylimielinen asenne.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä. Urheilijatkin pärjäisivät paremmin kun eivät olisi niin helvetin nöyriä olevinaan.

Janne P Hukkinen

Hieman yksinkertaista toiveajattelua, jos saanen huomauttaa. Jos darvinismia sovelletaan, suosittelisin tavoitteeksi yliannostuksia ennen jälkikasvua.

Moiset vaatimukset ovat kuitenkin pöyristyttäviä ja tuomittavia. Ei se yhteiskunta sillä siistiytyisi, koska vain harva menehtyisi.

Itse kannattaisin pikemminkin kannabiksen jakelua valtion toimesta. Sopiva olisi jonkinlainen Alkon ja RAY:n pelipöydän yhdistelmäkonsepti. Kumpikin näistä toimii nykyään hyvin. Alkon jakeluverkosto tarjoaa hyvät viinivalikoimat (en harrasta) koko Suomeen ja RAY:n pelipöytiä on niin ikään ravintoloissa ulkoistettuina pitkin maata.

Lisäksi sallisin laitoshoidossa oleville eläkelläisille kannabiksen ja mahdollisesti myös muita huumeita. Näiden ihmisten kun ei enää tarvitse olla tuottavia yhteiskunnan jäseniä ja nykyiselläänkin tupakkaa ja viskipaukkuja on kontrolloidusti saatavilla. Jakelubyrokratia siis on jo valmis.

Sallisin pössyttelyn (en harrasta) myös heidän vierailleen. Tästä olisi se hyöty, että nuorisolla olisi kannustin viettää aikaa isovanhempiensa seurassa. Jutut ja tarinat puolin ja toisin olisivat myös erittäin hauskoja ja viihdyttäviä.

Ajatus tarkemmin täällä https://palautevirta.hukkinen.jp/initiative/show/1...

Käyttäjän JyrkiArpiainen kuva
Ab Be

Kun aiheena on nyt kannabis eivätkä oikeat huumeet, niin saanen muistuttaa että yhtään kannabiksen yliannostukseen kuollutta ei ole tiedossa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabis on jo Suomessa.Suurimmat ongemat tulevat tällä hetkellä sen laittomuudesta, ainakin aikusille jotka sitä nauttivat. Kaikki on samaa mieltä että mitkään päihteet ei sovi lapsille. Olisi reilua myös puhua niistä haitoista ja kannabiksen vaaroista fakta pohjalla. Nyt keskustelua tunteet vie puolin ja toisin.

Mielestäni olisi myös kannabiksen hyödyistä puhua. Nyt laittomuus vaikuttaa lääkinnälliseen puoleen haitallisesti, samoin muut hampun hyödyt jäävät varjoon.

Kiitos Herra Mitro Repo osallistumisesta keskusteluun tästäkin vaikeasta aiheesta.:)

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Teppo, kommenttisi yleistys "Kaikki on samaa mieltä että mitkään päihteet ei sovi lapsille." on dramaattisen osuva myös siinä mielessä ettei niitä tai niiden sivuvaikutuksia tule lasten saada myöskään vanhempien ottamana. 8-vuotiaan Eerikan kohtalo 2012 äitienpäivänä ja koko lyhyen elämänsä oli siitä karmea todiste.
Siinä yksi hyvä syy pitää tai pyrkiä pitämään huumeet kokonaisvaltaisesti poissa.

Sanoit sinä tai muut kannabiksen vastustajat mitä tahansa niin kannabis on terveellistä, niin terveellistä että sitä voi käyttää ihan kaiken ikäiset.

Mua ärsyttää se miten kannabiksen puolesta puhujatkin menevät siihen halpaan että kun tarpeeksi hoetaan "kaikkien päihteiden olevan lapsille haitallista" niin aletaan uskoa sitä samaa kannabiksestakin.
Se näyttää olevan liian mullistava asia ymmärrettäväksi että kannabis ei ole vain vähiten haitallinen päihde -se on oikeasti terveellistä. Vielä kerran: TERVEELLISTÄ!

Se pitäisi saada sisällytettäväksi ruokaympyrään, virallisiin ruokasuosituksiin kaikissa ikäryhmissä.
En puhu nyt päihdyttävän efektin hakemisesta polttamalla (palamistuotteet ovat epäterveellisiä) tai sen suosittelemisesta kaikille, vaan kannabiksen syömisestä.

Sillä on sen verran terveysvaikutuksia että en ala tähän mitään romaania kirjoittaman, löydätte kyllä informaatiota itsekin jos olette vähääkään kiinnostuneita aiheesta mistä puhutte.

Tästä vähän alkupaloja ruokkimaan tervettä mielenkiintoa asiaa kohtaan:

http://www.nbcrightnow.com/story/24933222/eight-ye...

http://www.kmtr.com/news/local/Autistic-mans-life-...

Erityisesti sen lääkekäyttö pitäisi ottaa haltuun ASAP. Mitä väliä viihdekäyttäjillä kun virallinen koululääketiede tappaa kemoterapian kautta viattomia lapsia jatkuvalla syötöllä ympäri maailmaa, samoin tietysti aikuisiakin.

Arvokonservatiiviset kukkahattutädit vain haluavat nähdä asian niin että kannabis olisi huume ja saastaiset narkkaridiilerit vaanisivat heidän lapsiaan ja yrittäisivät saada heidät koukkuun.
IMO sen tyylin tädeillä ja sedillä on mielenterveysongelma. Tähän voisi laittaa hymiön mutta tilanne on niin vakava että ei naurata. Yhtään.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ei ole tarvetta pään sekoittamiselle.

Martti Laines

Ei minullakaan ole tarvetta kravatille. ARvostan kuitenkin elämän monimuotoisuutta ja subjektiivista vapautta, enkä vaadi kravatteja kiellettäväksi. Vaikka niihin on tiettävästi joku kuristunutkin.

Repo puhuu ensikappaleissa alkoholista huumeena. Käsittääkseni sitä tarjotaan yhä kirkoissa kun laitetaan ruumisateria pöytään ja juodaan verta päälle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei hän tuon "huume" -sanan käytöllä tuossa yhteydessä pyri ilmaisemaan mitään kielteistä kantaansa alkoholiin, vaan tarkastelee kieltolakia ja sen seuraamuksia, kun se miellettiin huumeeksi. Hänhän on tunnetusti hyvän viinin ystävä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #14

Viinikulttuurissa on paljon samoja piirteitä kuin kannabiskulttuurissa. :)

Ari Anttila

Se tarve kun ei laittomuudella lähde.

No miten olisi, kelpaako kuolemansairaiden elämän pelastaminen syyksi?

http://www.nbcrightnow.com/story/24933222/eight-ye...

THC tappaa syöpäsoluja. Miksi tästä ei puhuta?

Ao. addressin aloittaja on kirjoittanut erittäin hyvän puheenvuoron kannabiksen syöpää torjuvista ominaisuuksista:
http://www.adressit.com/cancer-med

Tässä pätkä dokumentista jossa asiaa käsitellään:
HOW and WHY does Cannabis Cure Cancer - Scientific Explanation
http://youtu.be/DttdDOqQMuY

Kannabis voi parantaa elämänlaatua lukuisissa muissakin sairauksissa kuin syövissä, tässä erään vaikeasti autistisen lapsen esimerkkitapaus:

http://www.kmtr.com/news/local/Autistic-mans-life-...

Johannes Pohjolainen

Tätä tapahtuu harvoin,mutta tässä olen Mitron kanssa samalla puolella barrikaadia.
Todennäköistä kuitenkin on,että lähitulevaisuudessa Suomi seuraa uutta Eurooppalaista linjaa. Purkaa säätelyä ja lisää kansalaisten itsemääräämisoikeutta terveytensä tuhoamiseen. Sairausvakuutus,Kela ja kunnallinen sosiaalitoimi saavat laskun maksaakseen. Avioerot eivät susipariyhteiskunnassa enää lisäänny,vaikka perheongelmat pahenevatkin. Lapsethan voidaan trendikkäästi sijoittaa.
Näinhän tässä tulee käymään,koska onhan meillä oltava vapaus valita. Vastuutakaan ei ole pakko ottaa kantaakseen,sehän kuuluu yhteiskunnalle,kuten muutkin velvoitteet. Siis niinku ihan oikeesti,meillähän on oikeuksia!

Miksi Mitro esiinnyt profiilissasi ortodoksisen kirkon pastorina? Sinulla ei ole oikeutta toimia pappina!

Martti Laines

Ihmiset ovat se valtio. Ihmiset ovat se sairausvakuutus ja kela.
Mielestäni suurin syy, lastenkin, pahoinvointiin Suomessa on vapauden puute ja holhottavina kansalaisiaan pitävä hallinto. Juuri ne kaltaisesi.

"vaikka perheongelmat pahenevatkin"

Perheongelmat eivät pahenisi kannabiksen laillistamisen myötä, päinvastoin.
Perheväkivalta niin kuin muukin väkivalta vähenisi radikaalisti sillä hetkellä kun kannabiksen käyttö alkaa. Kannabis hillitsee aggressioita.

Nykyään valloilla oleva "trendi uudelleen sijoittaa" lapsia niin kuin sanot, johtuu väärästä politiikasta, ei oikeista ongelmista.

Eli kannabiksen käyttäjistä tehdään lain silmissä rikollisia ja huostaanotetaan (ryöstetään) lapset valtion toimesta -se jos mikä on rikollista.

Suurimmalla osalla kannabiksen käyttäjistä ei ole minkäänlaista päihdeongelmaa. Vaikutukset alkoholin käyttöön ovat suotuisia. Itselläni juominen vähentyi entisestäänkin tultuani järkiini ja siirryttyäni "pyhään yrttiin".

Poltan ja syön kannabistuotteita silloin kun siltä tuntuu. Ei mitään ongelmaa. En tue rikollisia vaan kasvatan omat puskani.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

En tue rikollisia vaan kasvatan omat puskani.

Näin onneksi monet tekee. Voisi lisätä että se ei ole helppoa.Se vaatii elämänrytmiä, ei sekoilua.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Uskonto vs. kemikaali. Lopputulos on ihan yhtä huono, ellei huonompi. Kaipaamme lopulta kuitenkin vain älykästä dialogiaa. Ihminen on älykäs nisäkäs, ei mikään korvasieni ;D

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Korvasieni on hervottoman myrkyllinen, mutta joku epäilemättä varsin kahjo ihminen joskus keksi, että sen voi keittää syömäkelpoiseksi. Ja sitten siitä tuli herkku, kuten pallokalasta Japanissa.

Minä näen päihdeongelmaisia miltei päivittäin tuossa Helsinginkadun, Kurvin ja Arabian kauppakeskuksen välillä. Eivät ne mitään oletusarvoisia pahantekijöitä ole, päihteestä riippumatta. Jotkut vähän mölyävät, tai höpöttävät harhaisia juttuja kanssamatkustajille, mutta siinä se.

Yleisimmin haiseva / näkyvä päihde on kuitenkin ihan perinteinen etanoli, mahdollisesti yhdistettynä satunnaisiin lääkkeisiin joista ei voi tietää.

Jorma Melander

Mitro Repo on siinäkin mielessä oikeilla jäljillä että monien tutkijoiden mukaan monoteististen valtauskontojen - Kristinuskon, Juutalaisuuden ja Islamin - pyhät kirjat on kirjoitettu aineiden vaikutuksen alaisena. Tämä on yksi niistä todellisista syistä miksi etenkin psykedeelejä vastustetaan niin voimakkaasti.

Pari kirjasuositusta:

John Rush: Failed God - Fractured Myth in a Fragile World

D.C.A. Hillman: The Chemical Muse - Drug Use and the Roots of Western Civilization

Weston La Barre: The Ghost Dance - The Origins of Religion

John M. Allegro: The Sacred Mushroom and The Cross - A study of the nature and origins of Christianity within the fertility cults of the ancient Near East

Jonne Jokinen

Alkoholin kieltolaki on suuri syypää nykyiseenkin alkoholin väärinkäyttöön. Se opetti humalahakuiseen juomiseen, eli juomaan vahvoja alkoholijuomia (joiden laiton trokaaminen on kannattavampaa kuin mietojen juomien).

Alkoholin kieltolaki oli siis täysin epäonnistunut silloin aikoinaan ja se ikävä kyllä vaikuttaa yhä edelleen, 80 vuoden jälkeenkin.

Alkoholin kieltolaki on tappanut lukemattomia ihmisiä Suomessa.

Huumeiden kieltolaki tappaa myös paljon ihmisiä joka päivä, erityisesti Väli-Amerikassa ja vaikkapa Afganistanissa, jossa koko sota periaatteessa liittyy kieltolakiin. Taleban rahoittaa toimintaansa oopium-kaupalla. Oopium sinänsä ei ole arvokas kasvi, vaan nimenomaan kieltolaki tekee siitä arvokkaan.

Täällä Suomessa huumeiden kieltolaki syrjäyttää turhaan nuoria ihmisiä, jotka juotuvat rikosrekisteriin vähäpätöisistä huumerikoksista ja toisaalta jotkut joutuvat tekemään omaisuusrikoksia rahoittaakseen huumeidenkäyttöään (koska kieltolain vuoksi aineet ovat kalliita). Lisäksi aineiden laatu voi olla huono ja niitä päätyy helposti alaikäisille, koska huumekauppias ei kysy henkkareita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159348...

Kofi Annan kehotti maailman johtajia lopettamaan epäonnistuneen huumepolitiikan

Käyttäjän anttialien kuva
Antti Laine

Sinänsä melkein aplodeja kaipaavan selväpäinen (puolitahallinen sanaleikki) kirjoitus, mutta yksi asia pisti silmään kuin tulikuuma rautatanko: mitkä ihmeen uudet mömmöt?

Kannabista, tutummin hamppua, on käytetty Suomessa suurin piirtein tuhannen vuoden ajan niin kuituna kuin päihteenä. Nyt kieltolain, tuon muutaman vuosikymmenen kestäneen, ihmisoikeuksia rikkovan ja maailmanlaajuisesti melkoisen ruumiskasan aiheuttaneen sadistisen kokeilun, aikana hamppua on ainakin joskus käyttänyt päihteenä Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen mukaan 18,3 % suomalaisista. Siis 993000 henkilöä. Määrä on jatkuvassa nousussa. On pakko kysyä uudelleen: mitkä ihmeen uudet mömmöt?

Käyttäjän ThomasLindqvist kuva
Thomas Lindqvist

Varmaankin viittaa näihin uusiin ns. "muuntohuumeisiin". Jotenkin kuvittelisin että tämän kaltaiset täysin synteettiset ja tutkimattomat valmisteet varmasti ovat käyttäjilleen suurempi riski kuin tuo aineena jo varsin tunnettu kannabis.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kun sairastun syöpään, jos ei aivoissani vaaniva pullistuma vie minua ennen sitä, vaadin itselleni erivapauden käyttää vaikka minkälaisia huumeita, jos ilman en kestä kaikenloppumisen todellisuutta.

Jospa sen kannabiksen myyntiraja olisi ensiksi 60 v.?

Jonne Jokinen

Suomen perustuslaki ei kyllä salli tuollaista diskriminointia iän perusteella, mutta jossei kannabista yleisesti ottaen haluta laillistaa, niin ainakin voitaisiin sallia sen lääkinnällinen käyttö (lääkärin suosituksesta)! Potilaiden pitäisi saada kasvattaa itse omat kasvinsa tai hankkia vapaasti muilta kasvattajilta tai myyntipaikoista. Ihan niinkuin USA:ssakin jo lukuisissa osavaltioissa.

Osuit nyt asian ytimeen.

Ao. addressin aloittaja on kirjoittanut hyvän puheenvuoron kannabiksen syöpää torjuvista ominaisuuksista:
http://www.adressit.com/cancer-med

Tässä pätkä dokumentista jossa asiaa käsitellään:
HOW and WHY does Cannabis Cure Cancer - Scientific Explanation
http://youtu.be/DttdDOqQMuY

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Huumorintaju on henkevyyden puntari.

Hyvä, Mitro Repo!

Olisi paljon myönteistä sanottavaa toiminnastasi, kannanotoistasi, asiantuntemuksestasi ja arvoistasi. Äänestäjät sanoivat sen jo ja sanovat taas.

PS Moniko suomalainen poliitikko osaa muuten venäjää ja kreikkaa?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Napaisepa kirkossa! Sanaleikki toimii.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meni tovi ennen kuin tajusin, että sääntelit kanoja otsikosta.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Itseäni askarruttanut se ollaanko meillä Suomessa yhtä lailla rasisteja vaaleaihoisia kansalaisiamme kohtaan joiden piipunpolttelujen kuvaamisesta ja ilmiannosta langetettiin rasismituomio Ruotsissa sen sijaan, että epäilykset ja kenties tuomio langetettaisiin kyseisille vierasmaalaisille, joista monet polttavat ns. "huumeita" eli kannabista seuraavan artikkelin mukaan:
http://www.patriootti.com/kuvasi-maahanmuuttajien-...

Tämänhän voisi testata sillä tavalla että me takkutukat polteltais epäilyttättävän näköisiä huumepiippuja ja kuvattaisiin se vielä videolle youtubeen ja linkattais facebookkiiin. Mitäs veikkaatte? Rapsahtaako epäilys ja syytteet vaaleaihoisille rastauskovaisille takkutukille, jotka noudattavat kaikkialla universaalisesti lähes samaa kulttuuria kuin heidän mustat takkutukkaveljensä? (kaikki rastatakkutukkamiehethän ,kuten minä, eivät polta kannabista) Vai tulisiko tuomio kenties sille toimittajalle, joka kuvaa tai löytää youtube videomme ja tuo sen julkisuuteen, kuten Ruotsissa?

Tämä sama rasistinen logiikka toimii muuten kaikessa muukalaisten rikollisessa toiminnassa. Paikallisia rangaistaan rasistisesti samasta rikoksesta raskaimman kaavan mukaan julkistaen nimet ja kuvat mutta ulkomaalaiset selviävät yleensä pään taputuksella ja usein tekijä sekä teot salataan. Sellainen on rasismia valkoihoisia kohtaan

Käyttäjän OttoLehto kuva
Otto Lehto

kiitokset isä Mitrolle hyvästä ja rohkeasta keskustelunavauksesta. :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mitäpä sitä ei demaripopulisti tekisi.

Pössyttely auttaa lieventämään ahdistusta ja kipua, mutta ei auta itse ongelman syntyyn. Missä ovat demareiden lupaamat 100.000 uutta työpaikkaa ja valtion talouden tasapainottaminen ?

Nyt on alettu SDP:n ja Revon toimesta keskustelu kannabiksen käytöstä ratkaisuna ongelmiin, jotka auttamatta vievät Suomen talouden Kreikan tielle.

Kannabista velkarahalla, kuten narkkarit omassa elämässään tapaavat tehdä.

Onko seuraavana SDP:n vaaliaseena heroiinin katukaupan laillistaminen ?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tietääkseni pääministeri Katainen on vastuussa hallituksen päätöksistä ja toimista.Kokoomus on epäonnistunut pääministeripuolueena täysin, työpaikat katoavat ja uusia ei ole tulossa. Kiitos kokoomukselle tästä.:)

Olet väärässä. Samoin kaikki muutkin jotka edelleenkin kuvittelevat kannabiksen vain "turruttavan" kipuja vailla mitään oikeita terveydellisiä vaikutuksia.

Tämän addressin aloittaja on kirjoittanut erittäin hyvän puheenvuoron kannabiksen syöpää torjuvista ominaisuuksista:
http://www.adressit.com/cancer-med

Tässä pätkä dokumentista jossa asiaa käsitellään:
HOW and WHY does Cannabis Cure Cancer - Scientific Explanation
http://youtu.be/DttdDOqQMuY

Noiden lisäksi CBD toimii antipsykoottina -fakta jota hiljattain A-studion kannabisilllassakaan ei tuotu esille vaikka vajaat pari tuntia paasattiin aiheesta.

Sen sijaan vastustajien osittain virheellinen propaganda pääsi edelleenkin puhtaana faktana lähetykseen sekä siihen netistä löytyvään kannabistietovisaan missä oli muuten ihan kelvollista tietoa.
Vahvasti THC pitoinen kannabis voi todellakin aiheuttaa psyykkisiä oireita ja laukaista psykoosin sellaiseeen entuudestaan herkälle ihmiselle, mutta silloinkin se voidaan estää suosimalla korkean CBD pitoisuuden omaavaa lajiketta, jolloin CBD toimii vastavaikuttajana psykoosilääkkeenä.
Pelkästään CBD:tä sisältävää lajiketta voidaan käyttää psykoosilääkkeenä muutenkin, oli sairauden syntyperä sitten mikä tahansa.

Eli tarkoitusperäistä muunneltua totuutta tulvii varsinkin virallisista lähteistä edelleenkin.

Tässä yksi lähde väitteideni tueksi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabidiol

"CBD has anti-psychotic effects and may counteract the potential psychotomimetic effects of THC on individuals with latent schizophrenia;[5] some reports show it to be an alternative treatment for schizophrenia that is safe and well-tolerated."

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Suomessa heti pitää hypätä johonkin valtion monopoleihin ja verottamiseen, vaikka kyse on kannabiksen käytön rangaistavuudesta ja sen mielekkyydestä.

Uruguayssa kannabiksen käyttö ja hallussapito on tähänkin asti ollut käyttäjille laillista tai rangaistusvapaata, joten kaupan laillistaminen ei vaikuta käyttäjien oikeusasemaan ja tilanteeseen oikeastaan mitenkään. Yhdysvalloissa sen sijaan ihmiset ovat oikeasti joutuneet vankilaan käytön takia. Lähtötilanne on erilainen.

Nyt 2014 tulee kuluneeksi 20 vuotta Saksan perustuslaki tuomioistuimen kannabista koskevasta pienen määrän, geringe Menge, päätöksestä. Perustuslakituomioistuin päätti, että kannabiksen käyttökielto ei ole perustuslain vastainen sikäli kuin ihmisiä ei tuomita rangaistusseuraamuksiin omaan käyttöön tarkoitetun pienen määrän hallussapidosta. Osavaltiot saavat päättää siitä, mikä on pieni määrä. Tämä on hyvä, mutta tästäkin jotkut valittavat. Ilmeiseksi on käynyt, etteivät kannabiksen haitat tai haittojen puuttuminen juurikaan riipu laillisuudesta ja lainsäädännöstä vaan kompensoinnista ja ajankäytön sisällöstä. Auktoriteettiuskoisessa Suomessa kaikki vaan kiikuttavat lisää linkkejä omaa kantaansa tukevaan tieteelliseen tutkimukseen, vaikkei Se tutkimus tässä tapauksessa kerro kohteestaan välttämättä mitään olennaista.

Jari Koiksniemi

Vapautetaanpa nyt ensiksi kansa Alkon ikeestä. Vai käykö niin, että kannabis päätyy nopeammin vapaaseen kauppaan kuin viini. En yllättyisi enään mistään täällä "vapaassa" Suomessa.

Aija Lehtoranta

On äärettömän raskasta lukea että ns, kirkon mies edes hiukankin puolustaa huumeiden käyttöä,Mieheni sanoo että olet kikattava pikkutyttö,oli oikeassa leikit nyt asioilla joista paluuta ei ole ÄÄNESTÄJÄT ÄLKÄÄ IKINÄ ENÄÄ ANTAKO ÄÄNTÄNNE MITROLLE .Jos sinulla on lapsia tai läheisiä nuoria pidä heidän puoliaan älä äänestä huumepappia !

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Jospa fasisti-Aija ottaisit laput pois silmiltä ja toppahousut jalasta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Missä kohtaa Mitro puolustaa huumeiden käyttöä? Mulla on vissiin erikirjoitus mitä luin?

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Tuo 'huumepappi' nimitys on erittäin asiaton. Itse en ole kokenut halua ottaa koko asiaan kantaa, mutta mainitsen nyt vaan sen, että mitä se poliisi sanoi siitä, että mitä me nyt teemme ei toimi, mikä tahansa on parempi ja itse olen huolestunut lapsista ja nuorista, joille markkinat ovat erityisen lähellä, jos valtio kontrolloisi asiaa ikärajat olisivat paremmin valvottavissa, joidenkin tutkimusten mukaan alaikäisenä käytetty kannabis haittaa aivojen kehitystä ja nyt alaikäiset käyttää kannabista, tämän kohdan kontrollointi on tärkeää.
Ja missä kohtaa Raamattua taas oli se kannabiksen käytön kieltäminen? ...Ai niin, ei missään. Jeesuskin nautti viiniä. Tuskin vastaan minulle tuleviin vastauksiin, miksi ylipäätään kommentoin on syy se, että pidän Mitro Reposta, minusta hän on hyvin asiallinen.

Käyttäjän JuhaKaistinen kuva
Juha Kaistinen

Ongelman poistoon on monia konsteja. Yksi helpoimmista on ns. nukkua yön yli. Lapsena se kävi helposti. Levypinnoilla oli niin vähän muistia, että paha mieli tai pelko unohtui turvallisesti nukutun yön jälkeen.
Huumeongelma ei valitettavasti kuulu tähän kategoriaan.

Mitron kannanotto on erinomainen ja hänen lähestymistapansa voidaan sanoa olevan aikaansa edellä. Voi hyvällä syyllä kysyä onko meillä jo vuosikymmenen lopulla monopoliasemassa oleva Narko? Yhteiskunta on joutunut antautumaan ihmisten tarpeille tupakan ja alkoholin edessä. Muiden huumeitten käyttö ei tule loppumaan ja taistelu niitä vastaan on vaikeaa. Jäävuoren huippuna voidaan tässä yhteydessä mainita poliisijohtajan toimien vahvat epäilyt.

Mitron esiinottama ongelma voidaan vaieta tai paheksua kuoliaaksi. Ja yrittää kuitata asia siten pois päiväjärjestyksestä. Kuten jo Aleksis Kivi todisti; emme elä Impivaarassa, ja meidän on hyväksyttävä ja järjestettävä asiamme ympäröivän maailman mukaan. Yhdysvaltojen apinoiminen on meillä valitettavan yleistä ja heidän esimerkkinsä huumeiden valvotussa käytössä on meille mahdollisimman vaarallinen.

Huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttö lisääntyy se on yhteiskunnallinen syöpä, jonka kanssa on elettävä. Pahinta mitä asiassa voidaan tehdä on asian politisoiminen ja leimakirveiden käyttö. Huumeongelmat eivät tunne puolue- eikä varallisuusrajoja.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Koko haittakeskustelu on ylimitoitettua moralismia niin laillisten kuin laittomien aineiden osalta. Uskon sen olevan virkamiesten lietsomaa, koska sillä he saavat itselleen ns asiantuntijavaltaa. Faktaa: teollistuneissa maissa päihteiden käyttö on lisääntynyt koko 1900-luvun ja samalla ihmisten keski-ikä on noussut. Koettakaapa kumota!

Tälle haittaharhalle perustuu puolestaan tämä "taistelu niitä vastaan". Mutta katsokaa ihan rehellisesti miten poliisi "taistelee". Sehän on silkkaa suojatyöpaikan perustelua koko huumepropaganda. Huumepoliisi pitää kiinni propagandamonopolistaan sen takia, että hamppuhippien kurittaminen ei vaadi papua eikä älliä. Silti palkkaa maksetaan kuin oikeasta työstä.

Jari Aarnion tapaus on vain yksi esimerkki siitä, miten tämä politiikka on korruptoinut poliisin ja suuren yleisön. Tarkoitus on pyhittänyt keinot niin että ihmiset kuvittelevat yhteiskunnan luhistuvan jos kannabis laillistetaan. Tämä on harha, todella suuri harha!

Tämän harhan turvin poliisi syrjäyttää, marginalisoi ja kriminalisoi ihmisiä. Ja kun henkilö on sitten syrjäytynyt, voi poliisi pistää tämän kannabiksen syyksi. Poliisin toiminta korruptoi yhteiskuntaa enemmän kuin mihin mikään aine pystyy. Se on korruptoinut järjen käytön ja moraalin.

Hollanti ei ole laillistanut kannabista mutta sen saanti on niin helppoa, että kuka tahansa hollantilainen pystyy polttamaan itsensä zombieksi niin halutessaan. Mutta mitä on tapahtunut? Hollanti on vapaampi ja vauraampi yhteiskunta kuin Suomi. Se ei ole kannabiksen syytä vaan siitä huolimatta.

Kannabiksen kieltolaille ei ole perusteita. Muuten niistä voitaisiin keskustella vapaasti. Kannabisyhdistyksien rekisteröimisen kielto perustuu sille, ettei asiasta haluta avointa keskustelua. Kannabiksen laillistamisen vastustajien argumentit eivät kestä päivänvaloa.

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

No ohhoh, tulisipa mulle rahaa, kun voisin muuttaa mummon vanhat pellot suomihampun kasvatustilaksi :)
(Pahoittelen kuvan puuttumista, mutta tietokonetta ei ole käytössä ja en voi vaihtaa kuvaa kännykällä).

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Hmm Hyvä kirjoitus aiheesta joka on todellakin arka ja aiheuttaa paljon keskustelua ja porua puolesta ja vastaan. Oma kantani tulee hyvin esille blogistani, jonka kirjoitin noin vuosi sitten..

http://jukkawallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134944...

Käyttäjän TuomasTommoLeppniemi kuva
Tommo von Tallrik

On syytä muistaa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Matti Kosken kirjoitus ( http://m.iltalehti.fi/uutiset/2014012917988336_uu.... ), jonka mukaan kannabikseen sortuvan nuoren kohtalo on karu: "Tytöistä tulee narkkihuoria ja pojat kokevat tasaisin väliajoin puukkojen ja puntareiden vaikutukset kropassaan. Väkivalta on silmitöntä ja sillä pidetään pelon ilmapiiriä yllä." Tämä on siis ammattilaisen valistunut näkemys asiasta, ja jostakinhan se kertoo.

Harmi että Koski unohtaa kirjoituksessaan mainita sen kuinka huumehöyryissä ja huuruissa sekä harhojen vallassa ollessaan nuoret miehet aivopestään siviilipalvelusmiehiksi ja kasvissyöjiksi ja pakotetaan homoseksuaalisiin kokeiluihin, ja sen kuinka nuoret tytöt sankoin joukoin löytävät eläinten oikeudet ja ateismin, eroavat kirkosta eivätkä yliannostukseen kuollessaan pääse Jeesuksen luo Taivasten valtakuntaan ganjabista "vedettyään".

Kannabiksen vapauttaminen olisi isänmaallemme luuydinsyövän kaltainen kirous. Asiasta keskustelunkin voisi lopettaa. Itse pidän kaikkia asiaa vakavissaan julkisuudessa pohtivia henkilöitä narkomaaneina, huonoina vanhempina ja huonoina ihmisinä.

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Taidat kuvata sukupolveni ääriliberalismia. Tuo poliisin sanoma juttu on hyvinkin totta heroinisteissa, amfetaministeissa ja mitä niitä on. Ja kyllä 90-luvulla kasvaneet kokivat painostuksen kasvissyöntiin, sivareiksi, sen lisäksi vielä sosiaalipummeiksi, siis painostus oli peer pressurea (en tiedä suomeksi termiä)ja katsottiin kieroon umpimielisenä jos ei ollut vähintään bi-seksuaali ja trendibisseja oli, noh, eh, kaikki muut paitsi minä ja pari muuta. Mutta tuo oli x-sukupolven maailmaa, se koski myös niitä jotka eivät käyttäneet mitään, nykynuoret haluavat tehdä kaiken toisin ja käsiittääkseni käyttävät enemmän kannabista. Pahin ilmiö sukupolvessani oli se, että pahuutta ihannoitiin, kun kaikki loppujen lopuksi olivat niin nössöjä, että luulivat pahuuden tekevän heistä kovia tyyppeja ( lol!), tuohon en myöskään lähtenyt mukaan. Puhut tästä sukupolvesta niin kokemuksella, että tunnistan sinun olleen mukana myös. Unohdetaan yheksäkytluku ja eletään aikuiselämäämme viisaammin.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Aika hyvä trolli näin nykyaikana. Saat kannabisongelman kuulostamaan lestadiolaisseurojen juhlapuheelta. Ja kaikkihan me tiedämme mitä niissä seuroissa pikkulapsille tehdään.

Tämä kannabisongelma on vakavasti puhuttuna tarjonnut savuverhon monenlaiseen kähmintään tässä maassa. Kuinka moni ns huumeiden vastainen järjestö on tehnyt häikäilemättömästi rahaa lasten asialla? Ja muistellaanpa huumepoliisin roolia tässä asiassa toisaalta moraalisaarnaajana ja toisaalta isona huumekauppiaana. Jari Aarniohan ei taatusti ole yksin!

Lapsille ja koululaisille on luvattu sitä sun tätä mutta aina budjettiriihessä nimenomaan nämä rahat on leikattu. Sen sijaan lapsille syötetään koko ajan enemmän kaikenlaisia lääkkeitä hyperaktiivisuutta tai masennusta vastaan. Kouluampumisten yhteydessä puhuttiin koulukuraattoreiden palauttamisesta kouluihin vaan eipä ole näkynyt. Lastentarhoissa ryhmäkokoja kasvatetaan koska ei haluta palkata lain velvoittamia työntekijöitä. Jopa lastensairaalaa varten pitää kerätä rahaa kansalaisilta samalla kun ns huumeiden vastaiseen työhön upotetaan miljoonia euroja joka vuosi.

Kuinka monta lasten laiminlyöntiä, hyväksikäyttöä, pahoinpitelyä ja yhteiskunnasta syrjäyttämistä on tehty huumeettoman paratiisin nimissä? Jokainen niistä on liikaa ja nyt vihdoin nämä syylliset tahot pitää saattaa edesvastuuseen tästä harjoitetusta politiikasta. Lasten hyväksikäyttö huumesodan nimissä pitää lopettaa. Se on moraalitonta.

Jonne Jokinen

Ei kannabiksen vähittäiskaupassa mitään monopoleja tarvita, siinähän se menee yksityisten yritysten tuotteena kuin esim. tupakka ja keskiolutkin.

Sitä paitsi tästä on se hyöty, että tarjonta on riittävän monipuolista ja hinnat vaihtelevia, eikä mustan pörssin markkinat täten houkuttele niin paljon.

Valtion monopolit on liian jäykkiä oikeastaan mihinkään bisnekseen, ja lisäksi tehottomia.

Pikemminkin nykyisetkin monopolit pitäisi purkaa, ja lisäksi apteekkikauppa ja taksiliikenne vapauttaa kilpailulle. Kuluttaja maksaa ihan turhaan tästä byrokratiasta.

Sinänsä näkisin, että ainakin alkuvaiheessa kannabikselle luontevat myyntipaikat olisivat asiaan vihkiytyneet erikoismyymälät tai "kahvilat", jotka mahdollisesti myös tuottaisivat osan sadosta itse. Veroprosentti olisi joku järkevä luku, joka ei olisi niin suuri, että kannustaisi mustan pörssin asiakkaaksi. Esim. Coloradossa kannabiksen vero kaikkinensa on muistaakseni noin 24% (sis. ALV).

Käyttäjän mitrorepo kuva
Mitro Repo

Kiitos kaikille lukijoilleni! Lähes kaikki olivatkin lukeneet kirjoitukseni tarkkaan ja tajunneet, että en todellakaan ihannoi minkään huumaavan aineen käyttöä, saati kaipaa niitä lisää! Olen pappina nähnyt paljon huumeiden aiheuttamaa kärsimystä. En siis aio jatkossakaan istua kannabis-sätkä huulessa mökkini laiturilla taikka Uspenskin portailla! Mutta katson, että kansainvälisiin tehtäviin valittujen suomalaisten on rohkeasti tuotava kotimaiseen keskusteluun maailmalla kuohuvia aiheita, kehotettava varautumaan ajoissa maailman muutoksiin!

Hupaisa yksityiskohta, että vastaväitteet kohdistuivat lähinnä ehdottamaani valtion monopoliin: jotkut siis todella kaipaavat kannabistiskiä K-kauppaan - markkinatalouden nimissä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Monopoli ei toimi. Kannabiskultuuria on laaja, jopa Suomessa. Vertaan viineihin eri kannabislajikkeita, muutenkin on samoja piirteitä.

Pienet baarin tapaiset paikat olisi tervetulleita, ja alkoholiahan niissä ei tarjoiltaisi. Kentie ruokaa, muita virvokkeita, kahvia yms.

Coloradon mallissa on paljon hyvää. Kasvia kulkua tarkaillaan kokoajan viivakoodien avulla yms.

Tutustu asiaan ja voit yllättyä positiivisesti.

Toimituksen poiminnat